Stránka: 2 z 2
| [ Príspevkov: 44 ] | 1, 2 |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 18.12.10 Prihlásený: 19.11.24 Príspevky: 696 Témy: 93 | 93 Bydlisko: Čadca | |
Registrovaný: 08.12.11 Prihlásený: 22.11.13 Príspevky: 63 Témy: 4 | 4 |
To že sa to ukladanie dá vypnúť , som už zistil, ale dovtedy pokial som to tam niekde "zapotrosene" nenasiel, ze tam je ta historia, ani by ma to nenapadlo, akože už som sa na to pýtal vela ludi, a ani oni o tom nevedeli, a až ma šokovalo ked som uvidel ze presne co som kedy pred rokom vyhladaval, presny datum, cas,....
a pokial plati to co hovoril Walther, ze:
"V podstate budú neobmedzene zbierať údaje o tvojich hovoroch (tvoje tel. číslo, smsky, volané čísla, dĺžka hovorov...), vyhľadávaniach (vyhľadávač, youtube atď), gps (poloha z gps, prípadne pomocou z údajov z free AP), identifikovanie tvojho hardwaru, OS, atď. Inými slovami všetko, čo im chtiac či nechtiac (či dokonca nevedomky) poskytneš. "
Tak akože , mne nestaci a nepresvedcia ma o tom ze to chcu iba pre "nase dobro" ci ako to je, pochybujem ze by sa až tak trapili, aby nam tak pomahali... no neviem... cele je to akosi cudne... Mna hlavne desí to, že čo všetko o nas mozu vediet, ja si to totizto predstavujem tak, ze tam maju nejaku kolonku ze "Jozko Mrkvicka" a tam ip adresu, navstivene stranky, e-mail, atd...
|
|
Registrovaný: 26.12.06 Prihlásený: 16.11.19 Príspevky: 3971 Témy: 181 | 181 Bydlisko: Nitra / Bra... |
kde bolo to info ze zbieraju data o hovoroch, smskach atd? nejak mi to uniklo
_________________ Sorry za prelkepy |
|
Registrovaný: 08.12.11 Prihlásený: 22.11.13 Príspevky: 63 Témy: 4 | 4 | |
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
https://www.google.com/intl/sk/policies ... y/preview/
Citácia: Môžeme zhromažďovať informácie o konkrétnom zariadení (napríklad model hardvéru, verzia operačného systému, jedinečné identifikátory zariadení a údaje o mobilnej sieti vrátane telefónneho čísla). Spoločnosť Google môže priradiť k vášmu účtu Google identifikátory vašich zariadení alebo telefónne číslo. Citácia: Informácie z protokolov
Keď používate naše služby alebo sledujete obsah, ktorý poskytuje spoločnosť Google, môžeme automaticky zhromažďovať a ukladať určité informácie v denníkoch serverov. Medzi ne môžu patriť: podrobnosti o tom, akým spôsobom ste našu službu použili, napríklad vaše vyhľadávacie dotazy, informácie z protokolov o telefonovaní, ako sú vaše telefónne číslo, číslo volajúceho, čísla presmerovania, čas a dátum hovorov, trvanie hovorov, údaje o smerovaní správ SMS a typy hovorov, adresa internetového protokolu, informácie o udalostiach zariadenia, ako sú zlyhania, činnosť systému, nastavenia hardvéru, typ prehliadača, jazyk prehliadača, dátum a čas vašej žiadosti a odkazujúca adresa URL, súbory cookie, ktoré môžu byť jedinečnými identifikátormi vášho prehliadača alebo účtu Google.
_________________ C#, PHP, ... |
|
No sú normálni?
|
|
Registrovaný: 17.01.12 Prihlásený: 24.01.16 Príspevky: 881 Témy: 13 | 13 Bydlisko: Košice | |
Ešte aj ten ich google chrome... nezaznamenáva, a neuchováva, a neposiela im údaje o prehladaní?
|
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
Ak si prihlásený, tak áno. (je v nastaveniach možnosť prepojiť program s účtom, ale je otázne, či je to obmedzené len na ten prípad, keďže počas browsovania stránok google oni vedia, či používaš Chrome alebo iný prehliadač)
|
Registrovaný: 13.01.07 Prihlásený: 28.05.17 Príspevky: 10032 Témy: 60 | 60 Bydlisko: Dorú Araeba... |
dolezita vec je tam tato
Citácia: Keď používate naše služby alebo sledujete obsah, ktorý poskytuje spoločnosť Google..
cize android telefon s normalnym operatorom by nemal byt sledovany alebo podobne, iba ak na telefonovanie pozivate google talk, alebo nejaku inu ich hlasovu/sms sluzbu. aspon to mi z toho vychadza. samozrejme pravda moze byt niekde uplne inde, a k hentomu sa iba priznavaju.
taktiez to ze si vypnete ukladanie historie hladania neznamena ze ju neukladaju.
a vdaka ich reklame a google + aplikaciam [napr +1 na stranke] vas vedia podla IP a cookies sledovat kamkolvek sa pohnete. no toto nepriznavaju.
a tiez tvrdia ze ak nieste prihlaseni na ucte, alebo ucet na google nemate, tak nie ste sledovani. tomu tiez moc neverim
_________________ PC: ASUS P5B deluxe, Q9400 @ 3.2GHz @ 1.25V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 550D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6
Neposkytujem poradenstvo cez ICQ "You have not lived, until you found something worth dying for"
Ak nieco potrebujete a dlhsie sa neozyvam, skuste IRC |
|
|
OmeGa píše: a tiez tvrdia ze ak nieste prihlaseni na ucte, alebo ucet na google nemate, tak nie ste sledovani. tomu tiez moc neverim
tak pokial tam nemas ucet tak nemozes suhlasit z podmienkami a pokial nesuhlasis z podmienkami bolo by to tresne cize to uz nemozu .... ale ked sa pozres kolko ludi pouzivaju ich veci tak myslim ze nepotrebuju sledovat tych par neregistrovanych uzivatelou
|
|
p4tooo, pokiaľ používaš niekoho služby, tak automaticky súhlasíš s ich podmienkami. Si to uvedom, je to základná vec.
|
Registrovaný: 17.01.12 Prihlásený: 24.01.16 Príspevky: 881 Témy: 13 | 13 Bydlisko: Košice |
súhlasíš, ale 3/4 ľudí na svete políčko, kde súhlasia s podmienkami iba zaškrtnú, nečíta ich skoro nikto
|
|
Pri niektorých službách, ako napr vyhľadávanie cez Google, Youtube atď ale nepotrebuješ zašrktávať žiadne políčka Keď si pozrieš pravidlá, súhlasíš s nimi automaticky už len tým, že využiješ tieto služby.
|
|
Stránka: 2 z 2
| [ Príspevkov: 44 ] | 1, 2 |
|