Chcem sa len podeliť so skúsenosťou s novým mobilom - ide o Google Pixel 8a s Androidom 15. Tento mobil som si vybral hlavne kvôli menšej veľkosti v porovnaní s ostatnými na trhu (Xiaomi, Samsung, ...) a pomeru cena/výkon. Som však veľmi sklamaný a keby som mohol, tak ho hneď vrátim a potrápim sa ešte so 6 ročným Huawei P20 Lite.
Prvá vec, ktorá mi vadí je, že pri zamknutom telefóne je možnosť do určitej miery ovládať telefón - vypnúť/zapnúť wifi, zvonenie atď, teda všetko, čo je v hornej lište. To mi príde ako dosť veľký fail. Keď to už niekto chce mať takto dostupné, tak by to mohlo byť voliteľné - zapnúť/vypnúť možnosť ovládať takto mobil bez odomknutia obrazovky. Na starom mobile som mohol jedine stíšiť hovor, alebo niečo odfotiť, bez toho, aby som vošiel do celej galérie telefónu.
Druhá vec, niekedy sa mi po skončení hovoru stane, že daný hovor je minimalizovaný v tenkej lište a keď ho chcem ukončiť, musím tú lištu rozbaliť a tam je ponuka ukončiť hovor. Nerozumiem zmyslu tohto nastavania.
Tretia vec, chcem zapnúť wifi, na starom mobile stiahnem hornú lištu a kliknem na wifi. Wifi je zapnutá. Na tomto novom musím stiahnuť lištu, klinúť na internet, tam kliknúť na wifi a počkať, kým sa ikonka "Hotovo" presunie tam, kde má, pretože medzitým sa načíta zoznam dostupných wifi sietí a to posunie ikonku, takže na ňu hneď kliknúť nemôžem.
Štvrtá vec - kontakty a ich zobrazovanie počas zvonenia. Mám dosť veľa firemných kontaktov a pri ľuďoch mám nastavenú firmu, pre ktorú pracujú. Na starom telefóne sa mi pekne zobrazilo meno, priezvisko a ak je vyplnené pole Spoločnosť, tak aj toto. Na novom sa zobrazí len meno/priezvisko. Nie vždy si viem spomenúť, z akej firmy mi ten človek volá.
Piatej vec - písanie klávesnicou Gboard. Na starom mobile som si vedel natrvalo zväčšiť písmo (kapitálky) a písať tak veľkými písmenami celé slová. Na novom mobile musím pred každým jedným písmenom ťuknúť na zväčšenie písmena.
|