PC na jednoduchú prácu postačuje ale bol by som rád, ak by som mohol rozbehnúť strategické/budovateľské hry ako Sudden Strike 4 či Cities Skylines. Rozpočet do 100 €.
GT1030 zerie vraj okolo 30W, 1050 neviem kolko. Tiez netreba byt prekvapeny, ked PC s novou grafikou skratka nenabootuje. Pretoze osekana kompatibilita vyrobcom. Pretoze znackove pc. Cities Skylines je viac CPU narocny, ako na grafiku. Hlavne, ked mas vacsie mesto.
Tieto OptiPlex-y jedneho casu predavali na refurbished.sk ako "herne" PC prave s 1050Ti bez pridavneho napajania.. Ja nieco podobne hladam do Precision T1650, tiez ten zdroj nema PCIe 6-pin..
Čo sa týka toho napájania PCIe slot podľa výrobcu ponúka 50W. 1050 Ti má odber 75W. No inde som čítal, že kartu v pohode rozbehli aj na optiplex 7010 SFF verziách s 240W zdrojom. Má s tým niekto skúsenosť? Neodpalim to?
A co takto sa neznazit silou-mocou o "tuningovanie trabanta" a kupit si normalne herne pc, ked uz chces hrat? Normalne PCIe x16 ma podla normy vediet dodat 75W, ziadnych 50.