Zdravím všetkých zanietených Linuxákov a prajem všetko dobré v novom roku. Jedna z mála vecí, ktorá mi vadí na tom, že ľúbim Linux je grafický chipset Intel. Model mám myslím GM 965. Model noteboku je Acer Aspire 5315, s ktorým som inak spokojný, keďže ho už dlho mám a distro Fedora 11 inštalovaná z live CD. Ona spomínaná grafika mi asi ide, lebo compiz mi funguje, ktorý ale niekedy trochu trhá, keď otáčam kockou (pracovné plochy), ide mi aj GL, Flash a podobné haluze, len tak sa mi vidí, že akosi pomaly. Napríkald, pustím si Torcs, to je pretekárská hra pod Linux a brutálne mi to trhá, aj keď rozlíšenie dám minimálne, tzn, vidím ten takú miniatúru v strede obrazovky a viditeľnosť nastavím na 50 %. Trhá mi dokonca aj 3D šach a ten by už naozaj trhať nemal a trhá poriadne. Mám tuším ten x-org a v termináli sa mi normálne zobrazí manuál keď zadám man intel, len keď tie nastavenia podľa manuálu zadám, tak mi napíše, že výraz sa nenašiel. Možno že nesprávne zadávam príkazy (príkazy inak zadávať viem,aby som tu nevyzeral ako nejaký podivín).
Rozmýšľam, že si nainštalujem Fedoru 12 z DVD, lebo keď som sa hrabal v súboroch na DVD, tak sa mi videlo, že tam je vstavaná podpora pre grafiky Intel. Pomohlo by to? Kde asi môže byť chyba?
Díky za pomoc.
_________________ Keď niekoho baví snowboard, povie sa, že je snowboardista. Keď niekoho bavia autá, povie sa mu, že je motorista. Keď niekoho baví tvorenie hudby, povie sa mu, že je hudobník. Keď niekoho baví programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák. |