Zdravím, potreboval by som poradiť.
Predvčerom som si kreslil vo Photoshope a zrazu mi úplne sekol PC, hudba hrala ďalej ale monitor sa vypol, po čase vypla aj hudba a musel som natvrdo vypnúť PC.
Pri zapínaní bolo spočiatku všetko OK no pri logu Windowsu mi v stĺpcoch zobrazovalo modré obdĺžniky po celej obrazovke. Pri "Vitajte" už to bolo oveľa horšie (viď.
Fotka). Rozlíšenie skočilo na 640x480 a nedalo sa nastavovať. Vôbec sa neprehrievala ani nehučala proste všetko OK. Skúsil som odinštalovať ovládače a nahodiť znova no nepomohlo to. Integrovaná grafika ide bez problémov... Dávnejšie som mal podobný problém (seknutie a vypnutie, následne artefakty, to som vyriešil preinštalovaním ovládačov). V poslednej dobe som ani nehral veľmi náročné hry (WoW a podobne), len občas som si zapol BF3 multiplayer. Stále mi všetko išlo na high/ultra.
Pravdepodobne to je asi jej koniec, no radšej sa najprv spýtam či by sa s tým niečo nedalo spraviť než rovno kúpiť novú.
Ak by som musel kúpiť novú tak akú by ste mi poradili?
Zostava:
proc: AMD Athlon II X4 640 3Ghz (s TurboV je na 3,5Ghz)
MB: Asus M4A87TD/usb3
zdroj: 600W
RAM: A-DATA Gaming 4GB 1333mhz
grafika: Gigabyte GTX460 1GB
Rozmýlal som nad
http://www.alza.sk/msi-n650ti-tf-2gd5-oc-d406446.htm no neviem či by nebola zbytočne silná pre môj procesor, keď tak nejakú poraďte do tých 150-160€