Ahojte, potreboval by som si precitat vase nazory :
Kedze sa mi na sucasnom PC asi neoplati investovat do 8GB ram, rozhodol som sa, ze urobim rovno upgrade viacerych komponentov, pocnuc GTX 970 (kludne mozete poradit aj alternativu). PC by malo vydrzat aspon zopar rokov s tym, ze taku graficku by som casom bez problemov vymenil za lepsiu, bez toho aby zvysok zostavy brzdil jej vykon(CPU,PSU, Doska atd.)
Akoze s vykonom svojho sucasneho PC som bol spokojny, len posledne mi shadow of mordor neustale vypadava koli nedostatku ramky a inac uz musim znizovat graficke nastavenia v novsich hrach.
Svoju sucasnu zostavu som kupil v roku 2009 tusim za 900e(CPU,GPU,RAM,MB), s tym, ze k tomu bola karta GTX 260, ktoru som neskor reklamoval a nasledne zobral radeona, vsetko potom fungovalo fajn, az do dnes,kedy treba ist technologicky proste dalej..
Takze podobnu cenu by som planoval investovat aj teraz(ak to je vobec mozne, popripade ak nepotrebujem taku silnu GPU, tak kludne poradte aj ine, nevyznam sa), zdroj by mal ale dufam stacit, takze potrebujem len
CPU, GPU, MB a Ram. Zostava by mala vydrzat aspon par rokov, nech nepocitujem nizsi vykon v modernych hrach atd.
Neviem sa ale rozhodnut, ci brat suciastky vhodne na taktovanie, na sucasnej gpu mam zvyseny vykon a cpu som mal chvilu na 3.6ghz, len nejak som nemal tu potrebu toho vykonu, tak to je teraz na default hodnotne. Predsa len, casom pridat par % vykonu na viac nie je na skodu
Takze skuste poradit o aky konkretny HW by som sa mal zaujimat, dakujem.