Ahoj. Dnes mi chcípla moja HD4850 od Sapphire. Je na nej Accelero S1. Dlhšiu dobu sa mi v hrách po niekoľkých minútach zasekával obraz so zvukom alebo sa raz za čas zobrazil BSOD. Skúšal som do case natrieskať 2-3 ventilátory a rôzne meniť ich pozíciu, niekoľkokrát som vymenil pastu, no raz niečo pomohlo a inokedy nie. Po istom čase mi to začalo BSODovať aj pri práci s WINom. Preto som dnes nainštaloval FurMark aby som zistil, či je problém v SW alebo prehrievaní; teploty v GPU-Z sa držali v normálnych hodnotách okrem položky MEMIO, ktorá ukazovala hodnoty cez 110°C. Po niekoľkých minútach nastal BSOD, takže problém bol zrejme vo všetkom. Preto som sa rozhodoval preinštalovať OS. Všetko bolo v poriadku, no po nainštalovaní ovládačov na VGA a následnom reštarte sa po načítaní OS namiesto loginu zobrazila len čierna obrazovka. Do WINu som sa dostal len cez safe režim. Ovládače som dal preč a nainštaloval staršie, no výsledok bol ten istý -> čierna obrazovka. Znova som reinštaloval OS, znova s tým istým výsledkom. Začal som googliť no nenašiel som žiadne riešenie. Ako posledné riešenie som zvolil reset biosu cez jumpre aj baterku, no asi po tomto kroku ostala obrazovka čierna už po zapnutí PC. GK po zapnutí len blikla LEDkami a nič viac. Dal som na ňu naspäť stock chladič, ktorého fan sa točil celý čas na 100%. Do PC som nakoniec dal storočnú S3 Trio s ktorou funguje všetko ako má, čiže problém je v tej HD4850. Po tomto zdĺhavom príbehu sa vás pýtam, či vás nenapadá nejaký spôsob, ako by som ju sfunkčnil. RMA po všemožných zásahoch zrejme neprichádza do úvahy.
|