Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 7 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 12.10.05 Prihlásený: 09.01.08 Príspevky: 687 Témy: 15 | 15 Bydlisko: blawa ne? |
Zdravím
Známemu mám nainštalovať nový disk (wd 250giga, ata) na komp, s tým, že má inštalačné cd win xp bez sp. (dodatočne doinštalovaný sp2)
Nenaformátovaný ho windows nevidí a teda ho sformátovať cez win nemôžem. Naformátovať cez instalátor ho môžem maxímálne na 137,4giga (kedže instalátor ešte neobsahuje sp).
Myslel som, že potom cez windows to v pohode naformátujem znova na 250giga. Ale win si teraz myslí, že disk má len 137 giga.
Otázka teda znie ako ten disk naformátovať na danom windowse tak, aby mal plných 250giga?...Nejaký soft alebo čo.
Chcel som to cez ubuntu, ale to nevie NTFS iba FAT32, čo je zásadný problém, kedže jedna partícia bude väčšia, než dovoľuje FAT32.
dik
_________________ Toto je náš svět, svět aut s motorem vzadu, krása okřídleného šípu. Jezdíme s nimi proto, že je máme radi, mohli by jsme jezdit pořád, pokud by ti nenažranci nezlikvidovali veškeré nahradní díly na naše miláčky. My jezdíme dál....... a řikají, že jsou to šroty. Existujeme bez barvy pleti, bez národnosti, bez náboženské zaujatosti.... a vy nás chcete dostat ze silnic. Vy vyrábíte atomové bomby, vedete války, vraždíte, podvádíte, a lžete nám a pokoušíte se, abychom věřili tomu, že je to pro naše vlastní dobro, přesto zvyšujete požadavky u STK. Jsem škodofkár a mým zločinem je jezdit škodofkou. Neposuzujeme auta podle toho jak jsou hlučný, oblepený plastama, ale podle toho jak jsou jednoduchý a je možno je kdykoliv v polních podmínkach opravit. Jsem škodofkár a toto je můj manifest, můžete zastavit jednotlivce, ale nemůžete nás zastavit všechny... |
|
Registrovaný: 24.05.05 Prihlásený: 22.08.08 Príspevky: 1993 Témy: 86 | 86 Bydlisko: Hradec Král... |
Kód: http://www.pcforum.sk/system-vidi-jen-137gb-co-s-tim--vt39.html
popř. tady a nebo tady to máš podrobněji popsané.
_________________ Shit No1: Intel Xeon X3350 @ Q9770, Scythe Mine, Asus P5E (Intel X38), 4x1024 A-Data 800 EE - DDR2 = 4096RAM @ 800MHz/2T, BFG GT260 - 896RAM oc OCX, 2x320GB Samsung SpinPoint F1 (HD322HJ) - RAID 0, Corsair 750W, SB X-Fi & příslušenství, case Thermaltake Soprano. Shit No2@kancl: Intel C2D E6700, MSI P35 Neo2 FIR (P35), 2x1024RAM A-Data EE 800MHz/2T, 250GB Seagate a 2 x 80GB Seagate RAID 1, MSI 6600@GT, WXP 32bit / WXP 64bit. Shit No3: Asus K8V-XE (VIA KT890/VT8251), 2x512RAM Kingston, A64 3000+, Maxtor 40GB, ATI 1300Pro. |
|
Registrovaný: 09.05.05 Príspevky: 10353 Témy: 206 | 206 Bydlisko: Semily |
_________________ PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,3TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra NtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: PS5 2TB TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207 Block list: Ivan-K, jurgiano, Max64, SKiLEX |
|
Registrovaný: 12.10.05 Prihlásený: 09.01.08 Príspevky: 687 Témy: 15 | 15 Bydlisko: blawa ne? |
Vidíš, to s tým naformátovaním len 10 giga a zvzšok vo wine ma nenapadlo. Idem to testnúť. Zatiaľ dík
_________________ Toto je náš svět, svět aut s motorem vzadu, krása okřídleného šípu. Jezdíme s nimi proto, že je máme radi, mohli by jsme jezdit pořád, pokud by ti nenažranci nezlikvidovali veškeré nahradní díly na naše miláčky. My jezdíme dál....... a řikají, že jsou to šroty. Existujeme bez barvy pleti, bez národnosti, bez náboženské zaujatosti.... a vy nás chcete dostat ze silnic. Vy vyrábíte atomové bomby, vedete války, vraždíte, podvádíte, a lžete nám a pokoušíte se, abychom věřili tomu, že je to pro naše vlastní dobro, přesto zvyšujete požadavky u STK. Jsem škodofkár a mým zločinem je jezdit škodofkou. Neposuzujeme auta podle toho jak jsou hlučný, oblepený plastama, ale podle toho jak jsou jednoduchý a je možno je kdykoliv v polních podmínkach opravit. Jsem škodofkár a toto je můj manifest, můžete zastavit jednotlivce, ale nemůžete nás zastavit všechny... |
|
Mno. Natiahol som windows s sp2 na ten disk.
Problém je, že partition magic mi odmieta vytvoriť ďalšie partície. Proste dám create partition, či čo to tam je a on mi hodí, že mám kúpiť plnú verziu. Čo zrovna v pláne nemám. Takže by bol lepší asi nejaký iný program.
Prípadne poslať riešenie problému s Partition magic na ss
Dík
|
Registrovaný: 22.09.05 Prihlásený: 02.03.24 Príspevky: 950 Témy: 26 | 26 Bydlisko: ČR |
seagate discWizard to taky umí, a je zadarmo
|
|
yop. síce to pomohlo, ale urobil len jednu ďalšiu partíciu, ktorú odmieta rozdeliť, s odovodnením v zmysle, že na systemovom disku nemôže...grrr...tak ja už nevim teda
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 7 ] | |
|