Dobrý den mám externý hdd Seagate FreeAgent Desk 1000GB. Normalne mi hdd nacita aj všetko ale keď idem z neho niečo spustit skopirovat alebo niečo podobne tak začne cvakať a potom asi po 10 cvaknutiach iba svieti a pritom nejde. Nachvilocku tie data mozem prehliadat. Chcel by som ich aspon zalohovat ak by sa nedal HDD zachranit. Dakujem.
Odchadza ti. Mozes ho skusit schladit v sacku v chladnicke - bacha na vlhkost, no a to nezabere, vela s nim uz nespravis. Samozrejme ho musis vybrat z krabicky von. Inac uz len firma na zachranu dat, no lacne to nebude, ak ti tie data za to stoja.
Napísal autor témyMiko: 11.02.2012 11:56 | HDD cvaká
hmm ako myslis schladit v sacku ? vcera sa mi to stalo ked som ho odpojil a zapojil na domace kino a zacal v strede filmu z nicoho nic ten HDD ma 4 roky a z nicoho nic to zacalo cvakat nechal som ho vychladnut a zapojil som ho zase na USB a zase to spravilo.
Napísal autor témyMiko: 13.02.2012 15:03 | HDD cvaká
áno skúšal som ho na inom pc aj na viacerych OS aj všetko on nie že by mal chybu všetko zo začiatku ho bios vidi všetko ale potom asi po 2 minutach ho sekne
Nie som v tomto nejaky znalec, sam mam problem s jednym HDD, ale o tom potom.. Co sa tyka toho tvojho, by som skor vsadil na slaby kabel, zrejme neprenesie dostatok mA (mili amperov )..skus pouzit kratsi kabel, alebo mne vzdy pomohol kabel z Nokie..