Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 8 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 03.07.06 Prihlásený: 30.04.24 Príspevky: 1486 Témy: 73 | 73 Bydlisko: Martin |
Ahojte, mam taky problem, mam tu jeden komp na opravu, ked dam chkdsk najde mi na disku chyby, tak dam opravu, restartnem komp, tvari sa ze dobre, dam kontrolu znova a zase chyby, skusal som sken na vadne sektory a nic nenaslo, skusal som novy disk a nahodit windows nan a to iste, je tam daka dostka pcchips (tusim to boli riadne smejdy) s chipsetom VIA KT400A, SB: VT8235. Oba disky su IDE Hitachi, jeden stvorrocny 80 GB a jeden novy 250, obe rada DeskStar, pripojene na jednej vetvi IDE, ako primary master a primary slave, jumpery su teda ok. Pocitac vzdy chvilu po reinstalacke fachci a potom prestane bootovat a hlasi chybajuci subor c:\windows\system32\congig\system, s touto chybou mi ho doniesli aj na opravu... Som bezradny, ide im doska do prcic? Kable podla mna budu OK, predtym sa v tom nikto nevrtal, cize nemaju byt preco zalomene a vyzeraju OK.
|
|
Registrovaný: 27.12.07 Prihlásený: 17.02.16 Príspevky: 5446 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Opičí ostro... |
Tie káble by som predsa len skúsil vymeniť, môžeš skúsiť aj druhý IDE port (prehoď HDD s CD-ROM), inak s tou charakteristikou dosky máš pravdu
|
|
Registrovaný: 03.07.06 Prihlásený: 30.04.24 Príspevky: 1486 Témy: 73 | 73 Bydlisko: Martin |
ok, skusim, bo som z toho uz jelen, co to moze byt zajtra rano sa do toho pustim, napisem jak to dopadlo bo by som mu nerad povedal, nech kupi novu dosku a bolo by to zbytocne, tym by som stratil zakaznika a ja ich moc nemam, kedze to robim tak sukromnicky popri skole ocinovym znamym
|
|
Registrovaný: 27.12.07 Prihlásený: 17.02.16 Príspevky: 5446 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Opičí ostro... |
Vyskúšať musíš všetko, môže tam byť aj zlý kontakt kábel - disk alebo kábel - doska. Neskúšal si nahodiť nový disk ako master a nainštalovať naň Windows, čo to urobí ? Možnože tá 80tka už odchádza. Alebo zapoj nový samostatne a starý s CD-rom, alebo starý samostatne a nový s CD-rom, niektoré disky sa neznášajú.
|
|
inac sa mi vidi, ze tam ma len 40 zilove idecko, asi ked tak kupit na tie disky 80 zilove, nie?
|
|
No to je jasné, ak je tam len 40 žilový vôbec neváhaj s výmenou. Čiste teoreticky ak tam hádže UDMA 5(6) na 40žilovom kábli, ani sa nečudujem, že to hádže chyby, zase na druhej strane by systém mal detekovať starší typ kábla a nahodiť maximálne UDMA 2. Nešlo to pomaly ?
|
|
ani nie, rychlost mi pride celkom v pohode, neviem, mozno som zle kukal, teraz sa mi to pozerat uz nechce, pojdem spat, zajtra to pozrem
|
|
No, tak som skusil vymenit kabel, prehodit vetvy na doske, odpojit ten stary disk a stale to robi, tak som skusil opravit disk z CD windowsu a opravilo, restartol som znova cez cd otestoval, vsetko ok, idem do windowsu a chyby zase, cize to bude robit daky software, neviete co to moze robit? Mam tu original XP Home SP3 SK OEM so vsetkymi zaplatami aj ovladacmi, som uz bezradny
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 8 ] | |
|