Potrebujem pomoc Bios, nasledne samozrejme W7 mi nenajde NOVY HDD znacky: WD5000AAKX . SATA 6 Gb/s.... prisiel mi len HDD bez inych veci.
Kúpený:
http://www.alza.sk/pevne-disky/interni/ ... 195109.htm - píšu tu že 32MB cache je však iba 16MB, ojebavaci su to, toto ma vsak najmenej trapi.....
1.Moja základná doska je ASUS M4A89GTD PRO/USB3 , zdroj Enermax modálny.....
2.¨So zapojenim by nemal byt problem na 99.9%, predtým tam bol iný disk a všetko fungovalo..... aj zdrojový kabel aj sata kabel som len prehodil, kábel aj MB port podporujú SATAIII 6 Gb/s je to na nich uvedené. Takže problém zo zapojením je velmi malo pravdepodobný.
3. HDD vydáva divný zvuk: pri nabiehaní počitača divne ostro ťukne, asi 4 krát tak po 1,5s. Toto je podla mna mozny problem, zatial som takýto zvuk nikdy pri HDD nepocul. Ten zvuk je pri pozadi, kde je cislo MB. Toto pozadie je asi o 5s dlhsie ako býva za normálneho stavu.
- pri tomto pozadi mam na vyber cakat, tab alebo setup. potom sa mi objavy cierna obrazovka s popisom PC a hlada mi SATA pripojenia.
Najde mi SATA 1 mechaniku, SATA 2 HDD, SATA 3 HDD(problém)
potom velmi rýchlo skocia este dve cierne obrazovky s textom ktory nemam sancu precitat v tej rychlosti(neviem ako ich mam zastaviť), a hodi ma do BIOSU, kde vsak mam iba: SATA 1 mechaniku, SATA 2 HDD, SATA 3 nic, SATA4,5,6 nic tiez. Vo W7 samozrejme nic, a skusal som aj compmgmt.msc a nic.
4. keď stlacim setup, alebo ked nestlacim neviem, robi to ako kedy, zalezi mozno aj od toho ci je to prvy krat restartovane od toho co prehodim sata porty z 3 na 4 a naopak, neviem. Sa zopakuje zase cierne okno s popisom PC a dve rýchle cierne okná s textom, potom sa objavý na obrazovke
WAIT... a to mám už 4 hodiny, je to normálne? formátuje to? Už dvakrát som to zrušil asi po 2 hodinách...
Neviem koľko mám ešte čakať
Prosim o radu, inak WD prvý a posledný krát. Píšem s NB a HDD nemám na čom skúsiť. Iba ak v pondelok, ale to im radsej poslem naspat do ALZY...