- PC skrinka NZXT H510 Matte Black - Základná doska ASROCK X570 Taichi - SSD disk Samsung 970 EVO PLUS 250 GB - Operačná pamäť G.SKILL 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Trident Z RGB - PC zdroj Corsair RM650 - Procesor AMD RYZEN 5 3600
GPU plánujem kúpu trochu neskôr, 2070 super alebo 30xx po ustálení cien.. CPU časom nahradí AMD 39xx. aj preto taká lepšia základná doska. Cenový strop aktuálne cca 800€, dobrý výber/kombinácia komponentov? alebo niečo nahradiť za niečo iné/lacnejšie/drahšie ? Ďakujem
To som si myslel, ta základná doska ma namotala dizajnom a potom mi vyskakovala v každom druhom youtube videu. SSD mi postačuje na OS a par základných programov. Ináč bude popri ňom klasika HDD. PC bude prevažne na hranie hier a CAD programy.
Dosku urcite B550 a ten stary HDD hod do kosa a kup si 1TB SSD. Pokial su peniaze, dnes uz by som do PC bezne HDD ani nedaval. Je to proste najpomalsia vec v PC. Ale ako chces.
Beriem na vedomie. Čo sa týka chladenia, som trochu skeptický voči vodnému, oplatí sa ? nie je to skôr iba pre oči, kvalitný ventilátor zabezpečí rovnako efektné chladenie. Obávam sa životnosti vodného chladenia a pretečeniu