skoda, ze mne ten kosik v alze neukaze, neviem ako inym...
ak ti vyhovuje B650 tak v cene okolo 200e Asus, Gigabyte, MSI. A ak ti ide o priehladnu bocnicu ci konkretne hentaku skrinku NZXT a v bielej tak si vyber aj dosku s bielou PCB...
RAM urcite AMD Expo nejake 6000MHz pripadne malinko vyssie - 32GB DDR5 bude dostacujucich
kde by som osobne radsej prihodil ako na skrinke, tak je procak, radsej ako 7600 by som isiel do 7800X3D.
zdroj zavisi od grafiky aku si zvolis + kolko komponent tam mas mimo cpu, ram, disku...
Disk 1TB v zavislosti kolko hier tam chces natahat, ale postaci netreba 2TB, disk aspon WD Blue M.2
Grafika to ti kazdy odporuci podla svojich preferencii, a preco si na to neurobit vlastny nazor? daj si youtube a vyhladaj hru/ hry ktore chces hrat a fps pri tebou spominanych modeloch grafik. Vela uzivatelskych testov kde mas vedla seba na obrazovke porovnane ako vykon, fps tak aj spotreby grafik, pripadne cpu a teploty. celkom uzitocne videa, ja som ich takto zhliadol niekolko desiatok pred kupou grafiky pre predstavu vykonu a rozdielov.
Pri AMD ti to mozno spapa o nejake tie desiatky watov viac a nebude mat podporu vselijakych vylepseni obrazu, ale to casom bude v inej rovine ked mozno budes chciet riesit upgrade, bude novy directx v blizkej buducnosti ktory prinesie pre oboch vyrobcov implementaciu roznych obrazovych vylepseni...
postav to dnes na lepsom procesore a v grafike mozno trosku prisetri ak nepotrebujes hrat tie najnarocnejsie hry na grafiku ci uplne ultra high detailoch a neskor spravis upgrade grafiky, neskor je 2 a viac rokov