Bral by som prve Z500, y500 je sice pekny notebook (sam ho vlastnim), ale neverim ze jedna 750M potiahne FullHD lepsie ako jedna 740M potiahne 1366x768 (FullHD rozlisenie ma takmer 2x tolko pixelov, tj. 750M by musela byt teoreticky 2x taka vykonna ako 740M aby podavali na takychto roznych rozliseniach rovnaky vykon). y500 v non-SLI verzii nema zmysel kupovat (a keby nahodou niekto argumentoval, ze druha grafika sa da do y500 dokupit: neviem ako je to dnes ale ked som ja kupoval y500 tak non-SLI verzie sa predavali so slabsim adapterom, nie takym, aky ma tahat 2 grafiky)...
z500 oproti y500 navyse ponukne matny displej a ovela vacsiu vydrz baterie, mensie rozmery a mensie teploty mimo zataze. Anyway pre FullHD rozlisenie mozes mat aj ine vyuzitie ako hry, pokial take vyuzitie najdes, tak hor sa kupit si y500, tak isto pokial by si si chcel niekedy zahrat na vacsom monitore pripojenom k notebooku, v tom pripade tiez y500. Ale ak to nesuri, tak by som nasetril este nejaku tu 100-vku a kupil SLI verziu y500-vky.
To MSI je tiez fajne, ale treba brat do uvahy, ze v cene nie je OS (co moze byt pre niektorych, ktory uz Windows vlastnia (alebo k nemu maju zadarmo pristup ako napr. studenti IT
) vyhoda), a tento kusok co si linkol na alze je rozbaleny s kratsou zarukou, preto je zlacneny.