Zakladna doska mozno aj pridraha, nejaky variant okolo 130-140e by tiez stacil. Ak planujes ale neskor upgradovat CPU, tak si nechaj tuto.
Zdroj by ti stacil aj 500W 80+ gold. Ak planujes vykonnejsiu grafiku do buducna, tak si nechaj 700W. Ja osobne by som uz kupoval len 80+ gold zdroje a wataz podla toho, co planujem do buducna. Zdroj moze fungovat kludne aj 8 rokov, moze prezit v pohode dva upgrady...ak teda nepredas komplet PC a nekupis komplet nove. Idealne, ked maximalna spotreba PC je niekde na 50-60% vykonu zdroja. Tvoja zostava moze maximalne cucat do 250W. Ak by si sa pohral so znizenim napatia, tak mozes dosiahnut aj 220W len, bez straty vykonu.
Chladic OK, nema sice tak hlboke rebra, ale pri dvoch vetrakoch to dobre prefuka. Na 5600x uplnestaci a nemal by problem ani s 8jadrovym 5800x. Viac jadrove CPU by uchladil tiez ak planujes do buducna, ale len za cenu vyssej/vysokej hlucnosti.
Ak by sa ti podarilo usetrit peniaze niekde, tak s 3060ti/3070 by to bolo lepsie, aj napriek tomu ze ma 8GB VRAM len. Ak neplanujes grafiku na nejaku pracu, ale len cisto na hry, tak cena/vykon by splnala lepsie nejaka AMD RX6600XT alebo RX6700XT, niekto sem urcite postne link z nejakeho eshopu
, mne sa nechce hrabat a porovnavat
.