Ahojte, som rád, že som narazil na toto fórum. Momentálne používam šrot, ktorý ani nestojí za zmienku, cez czc.cz som si poskladal už mnoho typov rôznych PC a hoc som sa kedysi do PC vyznal, už sú to roky a technika už pokročila. Chcel by som si poskladať hernú zostavu, ktorá zvládne stream pri nejakom slušnom grafickom nastavení hier. Nemusí to by delo s i9 a ani rtx 3090, stačí ak to bude dobré, zvládne to streamovanie, zvládne to hry... Toto je zatiaľ moja posledná zostava, skladaná pred chvíľkou na alza.sk:
Vaše tipy, triky, rady a odporúčania, či už na obchody, na kombinácie (základná doska MSI + GeForce, základná doska Asus + AMD a pod.), alebo čokoľvek iné, vaše vlastné nápady a zostavy (do tých 1500€)... budem Vám ako amatér a nádejný budúci PC master race hráč veľmi zaviazaný
Ďakujem a prajem pekný deň
Doplnok (po prečítaní "Čítaj pred vytvorením témy" ):Preferovaný procesor - i7... i5, mi príde slabý, resp. slabší a i9 mi príde už zbytočný... neplánujem s PC prácu ako render 4K videa, i keď tejto práci sa venujem i teraz - na to mi stačí slabší počítač, cez ktorý to proste bude dlhšie trvať...
Grafická karta - Chcem GeForce... nechcem 1660 a podobné, rád by som radu 2060 a vyššie - i keď tie vyššie rady už asi trošku narušia budget celkovej zostavy
RAM - Neviem, či 16, alebo 32.. je jasné, že na hranie + stream by stačilo i 16, lenže mám ps4 (ps5) na ceste, streamujem cez wifi a program PS4 Remote Play, ktorý downgraduje grafiku, tak by som časom prešiel na stream z konzole cez nejaký "game capture" - (mal som Elgato Game Capture HD 60s+ a stream bol zvukovo a obrazovo roztrhaný, keď som to zapojil cez svoj starý herný notebook - i7-8750H, 8gb ram a NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti/4GB)
Monitor, operačný, klávesnica, myš a podobné netreba... vlastne len to, čo som si vybral na fotke.