Zdravím.
Pred pár dňami sa ku mne dostala jedna hra s názvom Royal Trouble (
http://www.orchidgames.com/royaltrouble) a veľmi sa mi zapáčila. Ide tam vlastne o to, že raz hráte za muža, raz za ženu, strieda sa to a celá pointa je v tom aby ušli z hradu.
Páči sa mi ako je to pekne vymyslené, treba tam zapojiť aj rozum. S mužom nájdete nejaký predmet, ktorý ale potrebuje žena, tak jej ho nejako "doručíte" a ona pomocou neho niečo vyrobí a naopak. A takto to prebieha, kým neprídu na nato, ako sa dostať von z jednej časti hradu a dostať sa do ďalšej a do ďalšej atď. Je to taká jednoduchá adventúra, žiadne efekty ani bitky, je to skôr na tú logiku a na pobavenie.
Preto by som sa chcel opýtať, ak poznáte nejakú podobnú hru, prosím napíšte sem, budem vďačný.
A ešte niečo: našiel som síce veľa podobných hier, ale väčšinou sú také akoby...také temné a strašidelné, napr. Dům 1000 dveří.(tretí diel ani nebol taký strašidelný ale zas tam bolo veľa tzv."hľadačiek"). Rozumiete máte miestnosť, zoznam vecí a vy ich musíte nájsť v poriadnom bordeli. Také tiež nemám veľmi rád.
Takže stručne:
1. Zábavná (nie strašidelná) adventúra
2. Čo najmenej "hľadačiek" (pár ich tam zato môže byť)
Tí, čo ste Royal Trouble hrali, určite mi rozumiete, ale tím, ktorí to nepoznáte, sa ospravedlňujem za možno nepresný opis toho, čo hľadám.
Za reakcie vopred ďakujem.