void píše:
No neviem, mac ma nejaku uciacu krivku. Ale jediny dobry dovod brat mac, okrem koli tomu ze clovek sa chce citit specialny, je na upravu fotiek a videii (plati pre macbook pro, koli vybornym displayom a final cut pro). Druha moznost este je, ze chces mat problemy rozdelene na 2 diskretne kategorie a to na lahko riesitelne a vobec neriesitelne. (na rozdiel od windowsu, ktory ma len "pravdepodobne pracne riesitelne").
Z toho co pises to vyzera na notebook ktory ma velku ramku.
Nakolko prenosny potrebujes ten notebook? (tj prenasas casto? mas externe monitory kam to mas napojene? preferujes 15? 17? 13? palcove?)
AV by som radil windows defender ak nechces platit. eset ak si zaplatis. No zakladom je tak ako tak nenavstevovat debilne weby a mat aktualny prehliadac. A mozno aj adblock pomoze.
Zvazil by som aj toto: najma ten dell na konci (drahsi) pripadne zbook (podla recenzii). Oba maju 16GB ram a vykonu na rozdavanie. Pri tom dell-i mozno potesi aj vysoke rozlisenie displaya. Nevyhodou je, ze su z menej prenosneho spektra notebookov.
https://www.lacne-notebooky-pc.sk/notebooky/core-i7zdravíčko, díky za odpoved.
macbook nepotrebujem, fotky a videa neupravujem.nie tak ze by som na to macbook potreboval.
nosim dosť, chodievam do zahraničia, a tak by som nesiel pod 15 palcov, doma to už napajam na externy monitor takze to je v cajku.
spracnosť mi nevadi, ak nie je bohvie aka. Prenasam ho na velke vzdialenosti a nevadí mi ani váha, ide hlavne o výkon. dizajn vaha a pod. aspekty neriešim.
Ďakujem za zvysne tipy, pozriem to.