caute... potreboval by som nejaku schopnu MB... najradsej Asus alebo GIGABYTE... mala by podporovat DDR2 aj DDR3, Quad core procesory... SATA II ... to by asi stacilo... nevyznam sa do toho velmi...
Na DDR3 zatial zabudni, ziaden prinos momentalne neznamenaju a najblizsi rok ani nebudu a mozno o rok a pol sa stanu cenovo prijatelnejsimi. Prejdi si recenzie na pctuning.cz/pretaktovanie.sk kde mas porovnane vykony pamäti na 1200 vs 800-rozdiel prakticky ziaden.
Tu mas dobru dosku so vsetkym co potrebujes(stabilita,dobry oc):
http://www.alza.sk/zakladni-deska-asus-p5k-e-wifi-ap-d74962.htm popripade aj ine z tejto rady...
Napísal autor témySiG: 28.05.2008 15:59 | Hladam Mb
ja na DDR3 nezabudnem.. o 1 a pol si len vymenim DDR2 za DDR3 a bude vyssi vykon... hoci o 1 - 2%.. ale pozri... v akom PC teraz zozenies DDR?... vsetko sa vyraba s DDR2 ... musime mysliet do buducnosti
Mysliet tvojim sposobom do buducnosti v pc oblasti je povedzme si na rovinu pekna blbost(samozrejme sa tu zacnu ozyvat ludia ktorym pc staci aj 5 rokov atd...ale o to tu nejde). Zrejme ti to nevyhovorim, lebo nechapes preco je rozdiel vo vykone medzi DDR2 a DDR3 taky maly(napoviem ti-ze za to moze procesor a fsb). Lenze niekto rozumnejsi si pocka,ozelie tie 3% vykonu navyse a o 2 roky si kupi novu dosku s CPU ktory bude mat pamatovy radic integrovany a potom si dokupi aj DDR3 pamate za babku a aj ich vyuzije.
Napísal autor témySiG: 28.05.2008 16:13 | Hladam Mb
nechcem sa tu s tebou hadat ale ja 35000 na komp kazde 2 roky z vrecka nevytiahnem. Grafiku po dvoch rokoch vymenim... ale keby ze mam menit procesor spolu s maticnou no tak pekne dakujem
Chcem tym povedat, ze kupovat drahsiu dosku s DDR3 teraz a vediet, ze tie DDR3 vobec nedokazes vyuzit ani v buducnosti je trocha nezmysel.Chipset ostava povodny-cize podpora cpu sa nezmeni, iba tam mozes osadit zbytocne DDR3-ktore ma doska kapacitne obmedzene na 4GB a frekvenciu 1333MHz-co za 2 roky bude pravdepodobne nic.