Hľadám brigádu (študent) na leto od konca júna do septembra na pozíciu programátora dosiek Arduino/NodeMCU (PHP) - homeoffice. Zaujímam sa najmä o automatizácie, teda zbere dát a ovládaní relé/prístrojov z internetu cez rôzne HTTP requesty s využitím rôznych prenosových technológii - Ethernet, GSM, Wifi.
Mám ročné skúseností s programovaním Arduina s Ethernet shieldom pre tento účel a asi 3 mesiace pracujem s NodeMCU (doska s ESP8266). Viem vytvárať HTTP requesty, prispôsobiť PHP (procedurálny) kód pre zápis údajov do databázy,čitať z nej, ale taktiež pracovať aj s textovými súbormi a ďalej s nimi pracovať (spätne Arduinom čítať). Poslednom dobou sa zaujímam o MQTT protokol, s ktorým plánujem pracovať aj do budúcna možno aj u vás. Zatiaľ som však nenarazil na firmu, ktorá by MQTT využívala.
Skúšal som aj monitorovanie sônd, balíkov, áut cez Arduino s využitím GPS shieldu v spojitosti s GSM shieldom pre odosielanie dát na určitý server v pravidelných periodických intervaloch a následným vykreslením polohy na Google mapách. Programujem teda prepojenia s webstránkami, nie s mobilnými aplikáciami. NodeMCU programujem v ArduinoIDE, má integrovaný wifi čip, s ktorým je taktiež možné vytvárať komplexné HTTP requesty na webstránky na internete, či domáci webserver. Dosku je možné programovať ešte v iných jazykoch, s ktorými nemám skúseností - Javascript, Lua, Lisp, Micropython.
Vlastním aj ESP32, no mám ho iba pár dní.
K dispozícii mám:
Arduino Uno + Wiznet W5100 Ethernet Shield
NodeMCU
ESP32
Freehosting, kde môžem testovať projekty (PHP 7.0)
Kontaktný mail:
martinius96@gmail.com Web:
https://arduino.php5.sk