Chcem poskladať niečo funkčné, na čom by pobežala sedmička. Používať sa to bude na office, internet, tvorbu prezentacii a sem-tam na upravu videi v movie makeri. Takže požiadavky nie sú náročné. Používam niektoré staré diely a niektoré nové. Takže sa chcem spýtať, či bude mašinka fachať ako sa patrí... za každú radu som vďačný MB: Intel (presný typ neviem z hlavy), podporuje do 8GB RAM DDRII, procak je tam dvojjadro Intel Pentium asi. Má jeden ATA slot a 4 SATA sloty. CPU: Intel Pentium dual core RAM: zamýšľam DDRII 3GB (2+1, alebo 1+1+1, sú tam 4 sloty) GPU: Integrovaná na doske bude stačiť PSU: 400W Eurocase HDD: Western 320GB (keĎže teraz je tam 80GB, tak 320-ka bude bohate stačiť)
Mám jednu záludnú otázku k ramkam... tam treba dbať na to, aby boli v tej sérií (podľa farby slotu) a príp. čo ešte musia mať rovnaké? Frekvencie musia byť rovnaké? Čítal som, že zvyknú byť nejaké problémy s voltážou RAMiek... ako sa to rieši? Obávam sa kus toho, že by sa mohlo stať, že CPU odmietne nejakým spôsobom komunikovať s RAMkami. Alebo že proste tam nastane iný problém... ale to sa stať nemôže, však? Ďakujem
|