Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 22 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 29.10.07 Prihlásený: 27.10.23 Príspevky: 1395 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
www.lignarius.sk
Dakujem za kritiku a napady (hlavne z oblasti SEO a designu).
_________________ PC: OS: Windows 11 (64bit) CPU: AMD Ryzen 5 3600 GPU: ASUS TUF RTX3060Ti 8GB RAM: 16GB DDR4-3200MHz Kingston Fury MB: ASUS TUF Gaming B550M WIFI SSD: 1000GB PCIe M.2 NVME Mobil: Xiaomi POCO F2 PRO |
|
Registrovaný: 01.10.07 Prihlásený: 03.02.14 Príspevky: 747 Témy: 152 | 152 Bydlisko: Bratislava |
design velmi jednoduchy, pripada mi trosku staromodny, ten header by nemusel byt rozmazany. Myslim ze sa na nom neda vela hodnotit. Ohladom SEO mas malo textu, privela keywords, css presunut do zvlst suboru.
/btw na seo najdes vela validatorov aj na internete, tie ti pomozu viac/
|
|
Registrovaný: 26.07.06 Prihlásený: 20.03.16 Príspevky: 1378 Témy: 90 | 90 Bydlisko: Slovakia-Ko... |
uz si si to pozrel v ie
bo ked som zapol ff tak ok ale vsimol som si hned ci si pouzil prehladne ob kuknem na ie a poviem si mno co uz pouzil prehladne obrazky
daj si to do kopi bud cez podmienku na ie a obrazky pren daj aby boli aj z pozadim alebo komplet daj aby bolo z pozadim
_________________ CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých |
|
Registrovaný: 30.05.06 Prihlásený: 08.10.14 Príspevky: 1756 Témy: 35 | 35 Bydlisko: BA - WESTSIDE |
Dizajn jednoduchý, veľmi mi to pripomína dizajn od programátora a nie dizajn od dizajnéra, ale neruší a to je dobre.
Úvodná stránka: príliš veľa textu, omáčok, nikto to nečíta. Hneď prvý odkaz smeruje na štyristoštvorku. Nie je to štruktúrované a nie sú zvýraznené dôležité časti, takže navrhujem riešiť metódou pol na pol - polovicu slov odtiaľ vyhodiť a z polovice, ktorá ostala vyhodiť polovicu. Tú treba štruktúrovať, nadpisy, zoznamy, zvýraznené písmo, viac prelinkovať.
O nás: rovnako - dlhý text bez štruktúry a výrazných bodov. Ľudia na webe stránky nečítajú, ale skenujú očami. Treba im preto poskytnúť záchytné body. Navyše, prvé dva odstavce sú o niečom inom ako tretí, napriek tomu to tam nikde nie je zvýraznené (tj. chýba nadpis, zvýraznené písmo a pod).
Referencie - oplatilo by sa viac rozpísať o každej, alebo o každej významnej (aspoň dvomi-tromi slovami opísať vykonanú činnosť, prípadne ak sa opakuje tak opäť štruktúrovať, uviesť meno na kontaktnú osobu z firmy, pre ktorú bola zákazka robená).
Projekty - asi najhoršia stránka z pohľadu použiteľnosti - úplne zlý je podčiarknutý nadpis, ktorý nie je odkazom, namiesto toho je dole "click here" fráza. Na projekte štrkovca asi najviac vidno, ako by sa hodil neusporiadaný zoznam na vymenovanie všetkých činností, pretože v odstavci je to chaos.
Kontakt - vyzerá byť v poriadku
Ešte by som vytkol nedostatočný kontrast navigácie v spodnej lište, aj keď je otázne, či pri tak malom webe taká navigácia musí byť. K stránkam s množstvom textu: nepoužívať text-align: justify - vyzerá to síce efektne, ale číta sa to otrasne. Namiesto ilustračných obrázkov by som stránku zatraktívnil obrázkami z projektov (ako napr. pri projekte o Štrkovci).
Trojsekundovým testom prístupnosti stránka prešla, takže to je v poriadku. Je tu ale jedno veľké ALE: prečo je na kažej stránke tento skrytý text?
Citácia: Potápačské práce Zváranie pod vodou Montáž a demontáž zariadení Montáž a demontáž konštrukcií Stavebné práce pod vodou Ekologické práce Revitalizácia jazier Upratovanie dna jazier od mechanických nečistôt Odsávanie sedimentu z dna umelých a prírodných vodných nádrží
Typické black SEO, pritom by sa nič nestalo, ak by rovnaký text bol neustále užívateľom na očiach v nejakom bočnom bloku (bol by to IMHO celkom účinný brandbuilding).
A. S. Tanenbaum píše: The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice. |
|
Registrovaný: 10.02.08 Prihlásený: 15.05.17 Príspevky: 2264 Témy: 48 | 48 Bydlisko: Nitra |
Desgin pomerne dobry, aj ked sa mi to len zda ze to logo je take rozmazane. Chcelo by to niejako osviezit, inak v celku OKA.
V SEO ti neporadim, pretoze este ani poradne neviem co to je
_________________ WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well. |
|
Registrovaný: 29.10.07 Prihlásený: 27.10.23 Príspevky: 1395 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
p360 Dakujem za rady... rozhodne som skor programator ako grafik dobry odhad
ten skryty text... no... povodne mal byt na pravej strane hlavicky, ale nedarilo sa mi to spravit tak aby to dobre vyzeralo, tak som ho zatial cez styl schoval. ked vymyslim ako to urobit pekne, display: none zmizne
_________________ PC: OS: Windows 11 (64bit) CPU: AMD Ryzen 5 3600 GPU: ASUS TUF RTX3060Ti 8GB RAM: 16GB DDR4-3200MHz Kingston Fury MB: ASUS TUF Gaming B550M WIFI SSD: 1000GB PCIe M.2 NVME Mobil: Xiaomi POCO F2 PRO |
|
Registrovaný: 22.11.07 Príspevky: 1368 Témy: 22 | 22 Bydlisko: PD |
V IE6 to nevyzera pekne a neviem preco, ale ked si dam zobrazit zdrojovy kod, tak v Opere je vsetko na kope pri sebe a vo FF je kod v jednom riadku.
_________________ Koreňom všetkého zla je nedostatok poznania. |
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
GoodWill píše: ked vymyslim ako to urobit pekne, display: none zmizne
a kým to vymyslíš, tak zmizneš ty z Google (ver tomu, že sa nájde niekto, kto ťa udá a ľahko sa stane, že ti naše rady týkajúce sa SEO budú zbytočné).
Prečo ti pri kliknutí na odkaz v menu zobrazí takú malú modrú bodku nad tým?
Jedna rada na záver (môžeš ju považovať za SEO radu) - "Pre viac informácií kliknite sem" máš pocit, že tento text je správne? Ak je "kliknite sem" fráza na ktorú optimalizuješ, tak si to tam nechaj. V opačnom prípade píš ako človek
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
Dakujem za rady, najdolezitejsie veci ako hidden text som uz odstranil, na ostatne sa pozriem priebezne.
|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 |
mne sa stránka nepáči
logo si dostal príkazom takže je (veľmi ťažko) stráviteľné (najmň ten bobor a nápis Lignárius)
strašne mi vadia tie čačky mačky okolo headra ... neviem čo si tým chcel získať, ale to trojpásie je tad humus .. (aspoň nad headrom by som určite odstránil ...)
text vyzerá ako z wikipedie
obrázky ... tie si asi tiež dostal príkazom ... katastrofa ...
patička je slabo kontrasná a jej farba k ničomu nepasuje ...
stránky mi pripadá ako stránka piataka o mimozemšťanoch ...
trošku konštruktívne:
header máš modrý tak zmeň pozadie na svetlomodrú ...
horné pásiky odstráň a tie dolné tiež nakoloruj do modrej
petičku by som tiež dal modrou ...
obsah by mohol ostať tou bielo čiernou ...
ale je to v podstate môj názor ak sa to bude páčiť väčšine tak na naň kašli
|
|
Registrovaný: 25.02.07 Prihlásený: 16.02.16 Príspevky: 876 Témy: 144 | 144 |
web je celkom OK. ale videl si ako vyzera v Internet Exploreri ? otrasne
|
|
Ano, viem ze na starych IE nebude fungovat PNG priehladnost. Myslim na to a rozhodujem sa ci to vyriesim tym javascriptovym fixom, alebo tm dam pre stare IE nameisto png gify.
|
Registrovaný: 22.12.07 Prihlásený: 24.02.13 Príspevky: 227 Témy: 30 | 30 |
takže ten header je dajaký rozmazaný, potom v menu máš taký bod , tensne pod menu , že keď tam dám mišku tak menu skáče hore dole stále, ale inak ten CSS layout celkom vydarený
_________________ ... no tak tu preistotu nenapíšem nič ... |
|
Registrovaný: 21.01.07 Prihlásený: 29.03.20 Príspevky: 660 Témy: 53 | 53 |
GoodWill píše: Ano, viem ze na starych IE nebude fungovat PNG priehladnost. Myslim na to a rozhodujem sa ci to vyriesim tym javascriptovym fixom, alebo tm dam pre stare IE nameisto png gify.
Tu máš fix pre png:
http://www.twinhelix.com/css/iepngfix/ - žiadny JS
No... stránka ako táka je celkom pozerateľná, ale to horné menu sa mi vôbec nepáči. Tie "oblúky" v obdĺžnikoch sú rozmazané, kazí to dojem.
|
|
Registrovaný: 25.02.07 Prihlásený: 16.02.16 Príspevky: 876 Témy: 144 | 144 |
inak k tomu bodu v menu. mne sa ten bod ukaze po kliku trocha hore nad butonnom na ktory som klikol
|
|
Registrovaný: 04.12.07 Prihlásený: 26.09.11 Príspevky: 26 Témy: 2 | 2 Bydlisko: Senica |
v mozille skuste ukazať kurzorom tak 2-3 milimetre pod niektoru zo založiek nefiem či to robi len me ale začne mi ta založka tak srandovne poskakovať je to haluz ale nem dobre to
|
|
pepek92 píše:
Dakujem, presne tento som myslel... a uz viem preco som videl javascript.. pzoeral som verziu 2.0
|
Registrovaný: 20.11.07 Prihlásený: 18.01.09 Príspevky: 2929 Témy: 116 | 116 |
Design je moc jednoduchy a to logo posobi dost blbo akoby som uz poriadne nevidel asi si to chcel spravit akoze pod vodou ale pod vodou vidis dost pekne v okuliarocha a bez nich sa teraz ziaden potapac nepotapa
|
|
Zvazil som vase rady a upravil/opravil par veci. Ak ma niekto chut, hodte na to este raz oko a nesetrite kritikou. Mam ju rad
Dakujem
(a ak ma niekto velmi chut, skuste zistit preco sa zobrazuje ta bodka nad polozkami v menu pri kliknuti naozaj netusim)
|
Registrovaný: 06.04.06 Prihlásený: 17.08.13 Príspevky: 194 Témy: 51 | 51 Bydlisko: Sp. Nová Ves |
Mnohoročné skúsenosti oprav si.... Dlhoročné
|
|
Registrovaný: 30.05.06 Prihlásený: 08.10.14 Príspevky: 1756 Témy: 35 | 35 Bydlisko: BA - WESTSIDE |
Kvalifikovan ý pracovníci.
Je to omnoho lepšie, ja by som síce na úvod asi nedal ani ten skrátený text, ale len tie kľúčové frázy z neho, ale toto sa dá zniesť. Stránka projektov je teraz veľmi dobrá.
A. S. Tanenbaum píše: The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice. |
|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 |
ok je to pekné ... oveľa lepšie ...
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 22 ] | |
|