like.no.other píše:
Z kade 3:2 :
jednoducho
vzhlad-PAVILION
kvalita-VAIO
cena-PAVILION
vykon-PAVILION VAIO
a co mas eXistenZ furt s tym ze nutim kazdeho do Pavilionov ? Ja predsa nikoho nenutim to ze si tu poviem svoj nazor je vari zakazane ?
Skusme este dalej porozmyslat na inymi odlisnostami:
1. VAIO - anti-shock pre celu skrinu aj pre hdd (dolezite), Pavilion to nema, cize ak to ma byt notebook urceny na prenosy, tak radsej vaio. Z diskusii na inych forach su zname pripady ze v pavilione disk len tak odisiel a user stratil data, musel poslat cely notas do servisu. Vo vacsine pripadov to bolo pri useroch ktory casto prenasali notebook.
2. VAIO ma vystuzenu sasi z horcikovej zliatiny, cize ma pevnejsi obal, Pavilion ma Imprint - co v podstate znamena pekny povrch, ale pevnost sasi o nicom - staci si precitat par diskusii na zahranicnych serveroch a pozriet par fotiek, ked nahodou notas padne alebo sa oskre, potom uz len slzy.
3. Servisne strediska - sony ma na SK 2 strediska ktore riesia VAIA (problem je ked sa pokazi blue-ray, tie musia objednavat), HP paviliony sa posielaju do polska (overena informacia z HP)
4. Pavilion je vykonnejsie, grafiku ma fajnu, na gemblovanie ako stvorene.
5. Drahsie prislusenstvo pre VAIO notebooky (az niekolko nasobne oproti HP), cize tasky, docky, nahradne adaptery, baterky budu drahsie, ale je to dan za kvalitu
ktora sa urcite vrati
6. Display VAIO je omnoho kvalitnejsi ako HP, to uz spominane bolo, vyklapanie veka u pavilionov je obmedzene, a tak isto zorny uhol u pavilionov je mensi ako u sony
Tie notebooky su skoro totozne, kazdy ma pro aj proti, vsetko zavisi od toho ako sa citis a na co ho budes vyuzivat,
pokial to budes mat na gamblenie a nebudes to moc prenasat, tak Pavilion,
pokial to budes ma na casty prenos (teren), len na obcasne gamblenie, tak radsej zainvestuj do VAIO.