Tiez rozmyslam nad HP Pavilion -om (vs Sony VAIO), preto som trosku pozeral na zahranicnych forach ze co sa o nich pise.
Takze hlavne
nedostatky:
- nedokaze sa vyklopit uplne dozadu ako vacsina notebookov (ma obmedzeny uhol vykolopenia)
- zorny uhol displaya je obmedzeny, treba si presne nastavovat sklopenie a casto podla toho ako svieti slnko atd. - moze byt vyhodne ked nechcete aby vam niekto cumel do displaya, avsak nevyhodne ked chcete ako partia kukat film.
- nema zacvakavatka pre zaistenie zatvorenia, tzn. ze ho len ako keby privres a moze sa stat ze sa ti otvori sa vpadne ti tam v taske napr pero alebo spinka alebo iny predmet a doskriabes si display
- notebook je urceny na domace vyuzitie, na prenosy sa moc neodporuca z dovodu ze nema v sebe anti-shock ochranu (ani len pre hdd), cize ked cestujes, vlak, autobus, auto, ine ... moze sa stat ze sa ti velmi rychlo zacnu kazit komponenty
- ma na sebe tu bajecnu HP imprint, cize je cely leskly a nadherny a pekny, no nakoko je vylesteny tak sa ti bude pravidelne zasierat capkanicami od prstov (HP dodava v skatuli zevraj defaultne aj handricku na utieranie tychto nechcenych otlackov)
- bateria vydrzi malo - pri full zapnutom hw (wifi internet, gamovanie alebo pozeranie filmov) tak 1 - 1.5 hod, pri zmensenom jase kusok malicko dlhsie (display zere vela energie)
- v strednej europe je servisne stredisko pre HP paviliony v Polsku, cize ked sa nieco pokaka, tak to musia poslat do polska a tam to opravit, cize 4 tyzdne urcite neuvidis notas
- nemoznost rozsirenia pamate, mas tam 2GB a viac sa ti tam uz nevopcha ani keby sa chcelo lebo doska viac nepodporuje
- nastavoanie zvuku je cez dotykove multimedialne buttony (stylove) ALE, ked pozeras film a chces si zvysit hlasitost, tak stlacanim butonov zvuku (alebo inych) sa ti bude ozivat pipanie notebooku ze to stlacas (aby si vedel
), cize nebudes pocut co sa riesi vo filme.
Vyhody:
- pekny, stylovy
- lacnejsie komponenty oproti sony vaio-am (Tasky, kolisky, pamate)
- fajna grafika na notebook, cize notebook pre gamblerov
- HP je znacka, malo kazove
Cenovo aj vykonovo podobne je na tom Sony VAIO - napr FZ21M ,
o tom je trosku komplikovane sa nieco docitat, ale jeho predchodcu FZ11M si ludia dost chvalia.
Pre porovnania mozem uviest:
Nevyhody:
- nema zacvkavanie rovnako ako HP pavilion (nie som tym avsak tak isty)
- Pre tento typ VAIO sa nevyraba koliska
, pre ostatne ano ale su cca 2 az 3x drahsie ako HP - asi hlavny nedostatok
Vyhody:
- Premakany display - oproti Pavilionu na neporovnanie nadhera, a to som videl 1 lampovy, v US sa predava 2 lampovy a to je uplna nadhera
- vyssia vydrz baterie
- vstavanych 256MB ram pre grafiku, do 1023MB zdielatelnych z RAM notasu
- 2GB RAM dodavka, moznost rozsirenia na 4GB
- Cita BlueRay ROM disky
- lahsi, obal z nejakej specialne zliatiny (tusim zliatina horcika - co je zervaj dost pevne)
- stylovy (niektory ho porovnavaju k MacBooku - avsak tento ma 2 tlacitka na touchpage
)
- Podla mojich info, VAIO notebooky servisuju dve autorizovane servisne Sony strediska na slovneku, takze s reklamaciou by nemal byt problem. Moze byt problem, keby sa pokazila BlueRay/DVD, pretoze ta je nedostatkova a museli by nanu dlho cakat.
Recenziu jeho predchodcu mozete najst na
http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook/2007/Sony-Vaio-VGN-FZ11M/
Je to zlozite s tymito notebookmi, clovek chce nejaky fajny optimal a na trhu nic zaujmave nie je, a ked si vyberie niektory z tychto tak potom bude banovat ze si nezobral ten druhy