Ahojte, včera mi vždy po pár sekundách od spustenia notebooku vypol LCD displej (LED diódy a ostatné išlo) a nešiel zapnúť (robil to aj vo Win7, aj XP, aj keď som zostala v BIOSe). Prehodila som ho na povalu a zapojila k nemu externý monitor, odvtedy ide a dokonca aj bez toho externého monitora. Tak sa chcem spýtať, či môžu skraty v elektrickej sieti (zásuvke, predlžovačke) ovplyvňovať LCD displej notebooku. To mi z toho po testovaní notebooku vzišlo alebo je to predzvesť pokazenia displeja, prípadne zlý kontakt v ňom, ale zas doteraz to nerobil a ako som ho pripojila inak na elektrickú sieť, správa sa normálne. Škoda, že som nestihla ešte vyskúšať, či by nepomohlo ho naštartovať len na baterku, ale zas skúšať to s tou starou zlou predlžovačkou sa už obávam, tak to nechám tak. V nej som mala aj lampu, ktorá má zlý vypínač a tak niekedy bliká pri zapínaní, či vypnutí, ale tak to už má 7 rokov, tak nechápem. Vždy som ho mala na elektrickú sieť napojený takto. Alebo môže byť za tým aj to, že mám nevhodný adaptér – kupovaný dodatočne ako nový, značkový HP, ale viem, že nemá ideálny výkon, keďže Windows sa už na neho pár krát sťažoval.
Môže takýto nekompatibilný adaptér poškodiť počítač? A čo si myslíte o tých skratoch v elektrickej sieti? Môžu ovplyvniť notebook? Vopred ďakujem za odpovede.
|