pridavam s k tejto teme,nechem zakladat dalsiu,velmi podobnu.
staviam htpc,mam otazky ohladom skrinky,tym padom aj formatom Zakl.Dosky.
krabica sa musi vopchat a mat dostacne chladenie v priestore,ktory je uz dany a ...proste nebudem prerabat nabytok
,rozmery tohto priestoru su : š50xv16xh40.CM
zatial moj tip je je:jscomputers.sk/produkt/Silverstone_SST-ML03B_Milo_-_Black.html,ale...nepaci sa mi priestor na CDmechaniku,ktoru uz roky nepouzivam vobec.
ak by stacila.resp. bola vhodna aj iTX doska,mozem carovat lepsie a viac.
vykon HTPC:...takto,mam stary notas 2,1 GHz,2Gb ram,daka stara grafika,ma to uz asi 4 roky.cez tento prehravam hudbu-foobar-ext zvukovka-atd.
tento konci,uz mu dochadza dych tak ho treba nahradit.novy bude sluzit na hudbu,mozno daky HD film,web,ziadne hry
Moje poziadavky na vykon su maloco vyssie,mozno o polovicu aj to len rezervne,myslim,ze ak pojde PC na nizky vykon,par prcent CPU,bude sa menej zohrievat a tym padom naroky na chladenie budu nizsie..dufam,ak sa nemylim
zatial moja skromna predstava hard. je asi:
zakladna doska:urcite AMD,pretoze nechem extra graf.kartu,vsadim na integrovanu od AMD,kontektivita:USB 2,3, HDMI,VGA,DVI,mozno jeden dva sloty kvoli zvukovke,k tej sa vratim neskor,samozrejeme LAN.tu mysli ze vieme hybat okolo 60 eur
procesor:CPU AMD A8 X4 4-Core 6600K (Richland) 3.9GHz 4MB cache 100W socket FM2, VGA HD8570D
alebo: CPU AMD Athlon II X4 4-Core 860K Black Edition (Kaveri) 3.7GHz, 4MB cache, 95W,
proste niekde tu,len na obraz ceny a vykonu,fakt len nacrtok privitam vase typy
ram pojde 1kus 4 gb,hdd chcem urcite len systemovy,SSD 64 gb,
interny velky HDD budem riseit neskor,uvadzam to len kvoli priestoru v krabici a na doske,a ratam cenu zvlast a neskor,HDD potrebujem 3TB,velkost-ci maly alebo velky...to je jedno,rozdiel je v cene maly.zvukovka bude nieco taketo:ASUS XONAR DS alebo Creative Sound Blaster AUDIGY RX ,s veci ako ASUS XONAR Essence STX som uz vylieceny,staci mi to co som si vybral,mam aj slusnu externu
na to cele ratam
/skrinka,zakl. doska,procesor,RAM,SSD disk,zdroj+nepredpokladetlne vydavky ako chladenie,viac ventilatorov/
ratam +-400eur,
prosim o vase navrhy,vdaka
nevytahuj stare temy, nikto ta za zalozenie novej nepotresta - brmbo