Ahojte! Mam doma 5.1 philips repraky a par mesiacov do zadu sa objavil problem. Z nicoho nic sa zacal z nich ozyvat hukot, brum (hlavne z basaku). Najprv som myslel, ze je nieco zo zvukovkou. Skusil som povytahovat jack-y z pc, ale problem pretrvaval aj ked som mal pripojene len napajanie.Tak som dedukoval, ze sa tam mozno niekde dostava 50Hz zvuk zo siete. Ked som menil pc, tak som si vsetko poprehazdoval, kable pod stolom rozmotal, napajacie trafo dal co najdalej od basaku aj od zasuvky. Hucanie prestalo. Na 2-3 mesiace. A vratilo sa v asi 3x intenzivnejsej - uplne neznesitelnej forme. Nic som nerobil s kablami, trafom ani reprakmi. Len to zo dna na den znova prislo.
Skusal som rozobrat znova kable, vsetko som poprekladal, ale tentoraz to uz nepomaha. Este som prisiel na jednu zaujimavu vec. Ak napajacie trafo celkom odpojim od siete a chvilu pockam, potom zapojim zapnem repro a - hukot zmyzne asi na 1-2 min. Potom to pride. Najprv po tichucky a potom cim dalej tym hlasnejsie a po 3-4 minutach som tam kde som bol.
Mohlo sa stat nieco z trafom?Pomohlo by, keby som ho vymenil? Alebo odysiel zosik a mozem to cele zahodit? Alebo nieco ine? Ak by mi vedel niekto poradit, bol by som mu velmi vdacny. Uz som par dni bez zvuku a zacina mi z toho prepinat