Stránka: 2 z 2
| [ Príspevkov: 53 ] | 1, 2 |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 16.05.07 Prihlásený: 01.08.17 Príspevky: 837 Témy: 6 | 6 |
sak a prave preto by si mal upravit aj tie dalsie. tie dalsie prvky mozu mat position:absolute; a prikazy top bottom ... sa budu pocitat v tom bloku #cele
napr kraj #cele je vzdialeny od okraja top:50 left:20
ak das #menu top:20 left:50
tak kraj #menu bude od okraja vzidaleny top:50+20 left:20+50
_________________ getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória |
|
Registrovaný: 25.02.07 Prihlásený: 16.02.16 Príspevky: 876 Témy: 144 | 144 |
Spravil som novy design. Dufam ze sa bude viac pacit. a optimalizoval som to len pre Firefox a Operu. na IE kaslem.
Tak popic.jte si
|
|
Registrovaný: 30.05.06 Prihlásený: 08.10.14 Príspevky: 1756 Témy: 35 | 35 Bydlisko: BA - WESTSIDE |
gracos píše: a optimalizoval som to len pre Firefox a Operu. na IE kaslem. Tak popic.jte si No, čo ti poviem... Si šéf.
Trochu síce nerozumiem, prečo nepíšeš sémantický kód, ale obávam sa, že nemá cenu vysvetľovať ti jeho prínosy (koniec-koncov, aj tak na tom nezáleží http://www.malenek.cz/clanky/webdesign/ ... tranky-e-e a ak sa k tvojmu webu užívatelia dostanú, poslúži im rovnako).
Tiež nerozumiem, prečo má každý span s triedou "txt" zároveň inline CSS atribút s hodnotou "position: absolute;", keď môžeš použiť viac tried pre jeden element.
Máš plus za beztabuľkový layout a prehľadné CSS, ale horšie je to s "vnútorným scrollbarom". Ak máš na stránke dlhší text, stránka sa ti nenatiahne ale zobrazí sa (ďalší) posuvník. To je najvýraznejšia chyba na celom webe.
K optimalizácii - načo robíš stránky pre BFU IM, keď BFU prehliadač ich nezobrazí korektne? Vlastne si si odpílil konár, na ktorom sedíš.
K "pičovaniu" - načo sem dávaš stránku, o ktorej si myslíš že má chyby (prečo ich neodstrániš?), alebo naopak, že je bezchybná a nechceš aby sa v nej ostatní špárali? Veď táto sekcia je tu na to, aby ostatní zhodnotili tvoju prácu a prezentovali svoj kritický názor. Následne by si mal ich pripomienky aspoň zobrať na vedomie, v lepšom prípade nedostatky odstrániť. Ak si myslíš, že web je OK a nechceš počuť "pičovanie", nedávaj to sem.
A. S. Tanenbaum píše: The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice. |
|
Registrovaný: 21.05.07 Prihlásený: 17.09.07 Príspevky: 207 Témy: 18 | 18 |
Tak ťa zdravím , dávam tu moje vyjadrenie na tvoju web stránku.
1.Už ak chceš aby tvoja web stránka mala úspech a navštevovalo ju veľa ľudi tak ju dám na platený hosting.
2.Ak ju však nedáš na platený , ale ju budeš mať na free tak je to celkom zbytočne bude ti tam chcodiť strašne málo ľudi, a už ked vidím , že je to na free tak viem , že ten web určite nemám dobre kvality , a nieje návštevovaný , ale sú aj vynimky , podľa mňa je to neuspešne na free hostingu ako ostatné "veľké warezy" , ktoré su na free hostingu.
3.A už aj ked je to na tom free tak sa pokušam aspon , čo najlepšie spraviť web stránku myslím web desing kód a ostatok , ale hned vidím ,že podľa tejto vety "a optimalizoval som to len pre Firefox a Operu. na IE kaslem" vidno , že sereš na tvoj web a je to dalšia šanca spravenie veľkeho projektu , ktorý aj tak zlihal škoda práce.
Neber to v zlom každý ma svoj názor na veci. Ja som sa len vyjadroval. Pravý grafik a prográmator vždy musi prijať a oceniť kritiku , lebo len tá ho posúva dalej na lepšie stupne(levely) .No ty vykľaješ skôr každeho čo ma negatívny názor na tvoj ICQ web .
|
|
p360t píše: horšie je to s "vnútorným scrollbarom". Ak máš na stránke dlhší text, stránka sa ti nenatiahne ale zobrazí sa (ďalší) posuvník. To je najvýraznejšia chyba na celom webe.j to sem. este si nevidel ziadne stranky tak urobene? sak to je normalne
|
jj. ja som to natahovanie nechcel. nechcel som mat nejaku dlhociznu stranku tak som radsej pouzil nejaky podklad ako obrazok pre ten stred a do toho som dal text.
A to s pi.ovanim to len tak som napisal.
|
|
Registrovaný: 30.05.06 Prihlásený: 08.10.14 Príspevky: 1756 Témy: 35 | 35 Bydlisko: BA - WESTSIDE |
juho píše: este si nevidel ziadne stranky tak urobene? sak to je normalne Normálne??????!! Neviem, po akých weboch sa pohybuješ, ale ja takéto veci vídam zásadne na freehostingových prvotinách rôznych webových "majstrov". Vlastne, ešte web http://www.sk.hvorecky.com/ to má, ale pozor, je tu jeden obrovský rozdiel: v jeho prípade je to jediný scrollbar na stránke. ICQ-web ich má dva.
A. S. Tanenbaum píše: The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice. |
|
|
p360t píše: Normálne??????!! Neviem, po akých weboch sa pohybuješ, ale ja takéto veci vídam zásadne na freehostingových prvotinách rôznych webových "majstrov". Vlastne, ešte web http://www.sk.hvorecky.com/ to má, ale pozor, je tu jeden obrovský rozdiel: v jeho prípade je to jediný scrollbar na stránke. ICQ-web ich má dva.
Jj suhlasim, predstav si ze kazdy ma na Windowse iny vzhlad a ten scroll bar sa mu potom ukaze takto : (napr)
http://www.numline1.ihrisko.org/upload_ ... oard01.jpg
|
|
na jak myslite. je to robene schvalne a zatial to nehodlam menit.
PS:
Ako mam urobit aby aj v IE som mal zarovanie webu na stred obrauovky ? ako vo Firefoxe a Opere. Dik
|
|
Registrovaný: 21.05.07 Prihlásený: 17.09.07 Príspevky: 207 Témy: 18 | 18 |
No podľa mňa to schválne nieje robené , si ani nevedl čo robíš
|
|
Takto:
Kód: <body style="text-align: center;"> <div style="width: 770px; margin: auto; text-align: left;"> toto je zarovnane v strede aj v IE aj v ostatnych. zakladom je obalit centrovany blok s margin: auto; do bloku s text-align: center;. </div> </body>
|
neviem ja ci viete vy. ale aj scrollbar sa da menit na aky vzhlad chcete.
|
Registrovaný: 16.08.07 Prihlásený: 03.10.12 Príspevky: 139 Témy: 25 | 25 Bydlisko: Bratislava |
tyvole, pozerali ste si tu stranku s vypnutimi obrazkami? des a hroza !!
|
|
juho píše: neviem ja ci viete vy. ale aj scrollbar sa da menit na aky vzhlad chcete. Firefox na to neprehovoríš (Operu a IE aj áno, o ostatných neviem).
|
Registrovaný: 19.06.07 Prihlásený: 15.10.18 Príspevky: 349 Témy: 9 | 9 Bydlisko: Bratislava |
pocuj a ked uz zadavas keywords,co takto to aspon gramaticky napisat spravne?pise sa "typy" a nie "tipy"
|
|
no viac ludi mi povedalo ,, tipy,, s mekkym I
Citácia: No podľa mňa to schválne nieje robené , si ani nevedl čo robíš
podla nba som vedel ze co robim. takto som to chcel
|
|
p360t píše: neviem ja ci viete vy. ale aj scrollbar sa da menit na aky vzhlad chcete.
Firefox na to neprehovoríš (Operu a IE aj áno, o ostatných neviem). ja viem ze mi to trosku trvalo, ale kym som si spomenul nato ze kde som to tak videl ...... Kód: <meta http-equiv="MSThemeCompatible" content="no"> Kód: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head> <meta http-equiv="MSThemeCompatible" content="no"> <title>Hello!</title> </head>
<body>
<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br> <br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>vv <br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>vv <br><br><br><br><br><br><br>xx
</body>
</html>
|
juho píše: ja viem ze mi to trosku trvalo, ale kym som si spomenul nato ze kde som to tak videl ...... A čo tým chcel básnik povedať, keď existujú CSS vlastnosti pre scrollbar a systémové farby?
|
ze aj firefox "prehovoris" na zmenu scrollbaru ci uz cez meta alebo cez javascript, ale da sa.
|
ok dik. dal som tam ten meta tag
|
|
(myslim v MegaBytoch)nechcel by si tam trosku zredukovat velkost obrazkov ......co......
|
ked pridem z intraku tak nieco stym urobim
|
|
tak zmensil som velkost obrazkov
|
|
Stránka: 2 z 2
| [ Príspevkov: 53 ] | 1, 2 |