som si precital na jednom fore ze tato doska nema PCI lock.. a fakt tu nikde nieje moznost nastavit PCI na 33mHz.. tak ja neviem.. to ju nikdo nemate?
zato je tu vela inych "blbosticiek" co nemam ani sajnu ako mam nastavit pri overclocku, kedze takmer vsetko je na hodnote AUTO
tak mi niekto poradte
co mam este zmenit aby som si nic neodpalil?
tato tabulka tam je:
POPIS /// STAV /// DALSIE MOZNOSTI
CPU ratio control /// 09.0 /// auto 1-9 <-- tomuto chapem
FSB freq /// 268 /// od 200-800 <-- tiez chapem
FSB strap on North Bridge /// AUTO /// 200, 266, 333, 400 <-- nechapem (co tam mam dat??)
PCIE freq /// 100 <-- chapem to som nastavil z auto na 100
DRAM freq /// AUTO /// DDR2-535,641, 670, 712, 803, 855, 890, 1070 <-- neviem co tam dat, to bude asi uz ta dvojnasobna hodnota tak asi 712??
DRAM comand rate /// AUTO /// 1T 2T <--- neviem co to znamena
DRAM timing control /// AUTO /// MANUAL.. dalej nastavujem tie hodnoty napr. 5-5-5-15
DRAM static read control /// AUTO /// disable enable <-- neviem
Ai clock twister /// AUTO /// moderate light strong <-- neviem (Ai je program pre tu dosku)
Transaction twister /// AUTO /// enable disable <--neviem
a dalej su volty, v tych sa vyznam akurat do CPU, potreboval by som vediet ci ich mam nechat na AUTO, alebo nieco zvysit alebo znizit.. alebo ci sa to nebude nebezpecne zvysovat same ked budem pridavat len na cpu, pripadne na RAM ak necham na ostatnych AUTO
CPU voltage /// 1.100 <--mam to trochu nizsie koli teplote, dalej budem zvysovat podla potreby
CPU PLL voltage /// AUTO /// zacina na 1,5 a ide vizsie <-- nemam tusenia
NB voltage /// A <-- neviem
DRAM voltage /// A <-- neviem
FSB termination voltage /// A <-- neviem
SB voltage /// A <-- neviem
LOADLINE CALIBRATION /// A <-- neviem
CPU GTL REFERENCE /// A <-- neviem
no uplne som vyhukany z toho vsade v navodoch pisu strasne z rýchlika: zamknut pci/agp nastavit pci na 33MHz, nastavit pcie na 100MHz, a zvysovat FSB a CPU volty podla uvazenia a potreby...
(a zda sa mi ze zamknutie PCI sa robi prave manualnym nastavenim na 33MHz..ak sa mylim opravte ma (aj ked je to jedno, kedze nic take som v biose nenasiel))
no a na tejto doske sa hned polovica s tych veci neda spravit, teda aspon klasicky..
tak budem vdacny za kazdu radu
UPRAVENE: prisiel som na tu DRAM FREQUENCI.. ono si to same rata s tym nasobicom takze podla toho ako nastavim FSB freq tak sa mi ponuknu možné hodnoty vydelene vsetkymi nasobicmi.. takze staci vzdy vybrat tu najblizsiu k pracovnej frekv. danej pamete (800Mhz) pripadne FSB frekv. presne prepocitat aby vyslo 800...
UPRAVENE 2: prave som sa docital ze ked necham PCIexpres nastavene na AUTO, tak sa bude doska sama starat pomocou nasobicou o to aby bola frekvencia co najblizsie 100... tak naco som to dal rucne na 100 ?
![;)](https://www.pcforum.sk/images/smilies/smile03.gif)