Omlouvám se za obsáhlost příspěvku, avšak dále popisovaný problém s IE mi dost hraje na nervech - potřebuji poradit, ale neumím problém popsat jen několika větami.
Opakovaně se mi stává, že po nějakém úkonu při práci na PC dojde ke změně chování IE a to takto:
- např. mám na ploše PC zobrazenou domovskou stránku /třeba Seznamu/ a když ji chci uložit, tak jdu: Soubor – Uložit jako ..., tak se běžně zobrazí obvyklé okno s titulkem "Uložit webovou str." a s možnostmi Uložit jako:
- Úplná web. Str.
- Webový archiv
- Web. Str., pouze HTML
- Textový soubor
Ale, když s PC "něco provedu," tak se při pokusu uložit tutéž dom. str. zobrazí jiné okno s titulkem "Uložit dokument HTML" s možnostmi uložení jen
- Soubor HTML
- Textový soubor
A jsem "v koncích."
Vesměs tuto situaci řeším Obnovou systému a zase je chvíli vše OK.
Naposledy se tento případ udal před několika dny.
Měl jsem den předtím nainstalován Office 2003 /předtím to byl Of XP/ a tudíž byl - na štěstí pro mne - vytvořen čerstvý bod obnovení.
Změně chování IE při ukládání web. str. předcházelo:
- doinstalace ICQ,
- neprováděl jsem žádné čištění registrů,
- pouze jsem provedl kontrolu spyware pomocí Spybot – Search ...
Byl "objeven"
- soubor Cydoor ve Wind.\system32\AdCache\
- nějaká položka Cookie /nepoznamenal jsem si její název/
Obé jsem nechal odstranit a Spybot jsem uzavřel.
"Vycvičen" opakovaným chováním IE jsem ihned provedl výše popsaný pokus o uložení Dom. str. Seznamu - a ejhle opět se zobrazilo to nechtěné okno s titulkem "Uložit dokument HTMl" ... a šmytec.
Samozřejmě jsem provedl obnovu odstraněného obj. Cydoor – bylo zajímavé, že ve složce odstraněných objektů /ve Spybotu/ byl jen uvedený soubor Cydoor, ale Cookie již ne – nic to však nepomohlo.
Tak jako předtím jsem nápravu provedl pomocí Obnovy systému, ovšem se ztrátou nově, den před tím, nainstalovaného Of 2003 a ICQ.
Moc by mně proto zajímalo, zda tento poslední zvrat u IE mohl způsobit třeba odstraněný soubor Cookie, či něco, co se změnilo "nějak" v nastavení možností Spybotu – těch možností je tam habaděj a ani se neumím v nich zcela orientovat.
Moc bych potřeboval radu či vysvětlení toho, co asi způsobuje popsanou a /pro mě/ nečekanou mutaci IE .