Maciak píše:
Nenarážam na tie down/up ale na tú agregáciu, keď mám napísané v zmlúve, že mi poskytujú neobmedzený internet,
co ma agregacia s neobmedzenostou? Aj u tmobile/orange mas neobmedzeny mobilny net. Po prekroceni 2GB dat ti ho uskrtia na rychlost dialupu - no stale ho mas, takze je neobmedzeny. Ze ti otvaranie webu trva 5 minut uz nikoho nezaujima, v takomto pripade, z pravnickeho hladiska (kedze sa tu ohanas zmluvami) to je v poriadku a bezne sa to tak robi.
Takisto ako keby si musel kvoli niecomu vymenit mercedes za skodovku - do ciela sa dovezies, no nie tak rychlo alebo pohodlne, ako by si mohol...ale dovezies sa. A to je prave ten princip "neobmedzenosti" u providerov.
Maciak píše:
a tiež som si nie vedomí, že v zmlúve je dohoda o 5 mb down/up
tak sa do svojej zmluvy pozri, co tam presne mas.
Maciak píše:
Internet strašne skáče :/ Mám zmlúvu na 25 mb down/up a mávam buď 5 alebo 20 down
Ale častejšie okolo 5 down/up ...
mas garantovanu linku? nemas a ani nikdy mat nebudes, to stoji uplne ine peniaze ako domaci net za 10-20e/mes.
Preto ti rychlost skace, je to normalne, pretoze celkove vytazenie siete netlinku a jeho pripojenia do sveta, agregacia a podobne.
U tychto malych providerov zabudni na nejaku strasnu rychlostnu stabilitu ako na nejakej optike od telekomu ci orange.
A ano, 150GB je celkom dost u mensieho wifi providera, akym je netlink. Ked chces totalnu slobodu, vybav si orange fibernet, ti nepindali ani ked som stiahol 380GB za prvy mesiac co som ho mal.
Maciak píše:
Riešim úplne niečo iné, tak už prestaňte, on mi dal, že keď prekročím limit 150 GB sťahovania, tak mi pôjde net 2 mb down a podobne.................................................................................. I keď net by mal byť neobmedzený ........
// Spojený príspevok 31.03.2016 22:10
^ NERIEŠIM RÝCHLOSŤ ^
Tak sa uvedom co vlastne riesis....reves tu ze ti to spomalil na 2MBit a potom zabijes, ze neriesis rychlost. Nikdy a nikde nemas internet rychlostne neobmedzeny. Nikdy a nikde.