Zdravím všetkých. Už dlhšiu dobu ma trápi že nedokážem pridať video napr. do insta stories ale aj na youtube, video mnou požadovanej kvalite. Reálnej kvalite v ktorej je video natočené napr. 1080p 60 fps atp.
Točím prevažne jazdu na motorke (motocross, enduro) ale aj ine aktivity, fotky o ktoré by som sa chcel podeliť s priateľmi.
Na yt som uploadol video s hero7 ktore evidetne stratilo na kvalite.
To iste mám aj ked natočím niečo mobilom a pridam to na facebook ci instagram stories video strati kvalitu, vytvaraju sa tam "kocky" pixeli alebo ako to nazvat.
Hladal som aj na inych forach, viac ludi ma stym problem ale riesenie ziadne.
Cital som nieco ze neni dobre nahravat priamo cez mobil, lepsie cez pc ze to spomaluje kvoli datam.
U yt som nieco nasiel o kodekoch a ze yt tvoje video este skompiruje kvoli setreniu dat. Ale moje viedo vo full HD vyzera odost horsie ako ostatne videa v tej istej kvalite.
Vie mi niekto poradiť čo potrebujem ktomu aby som nahral kvalitne video na instagram, fb ake zariadenie ? Ci lepsi mobil alebo nahravat cez pc upravovat rozlisenie, velkost suboru este pred nahratim ?
Ked mi youtube kompiruje znizuje kvalitu automaticky tak mam nahravat video aspon v 4k aby kvalita ostala realne full hd aspon.
Ozaj si neviem pomoct a budem moc vdacny ak ma niekto stymto skusenost a bude vediet poradit