potrebujem poradit, prave mi prisiel novy notebook ACER V15 nitro, ma v sebe predinstalovany Win 8.1 na SSHD disku, k nemu som si objedal m.2 SSD Kingston 120GB, chcel som ho ostadit do notebooku a nacisto preinstalovat win na SSD, avsak narazil som na viacero problemov, ked som osadil SSD na dosku a zapol book, nevedel mi nic nabootovat, hlasilo ze nieje ziadne bootovacie zariadenie k dispozicii, ani b zozname ziaden disk nebol, niekde som sa docital ze pri instalacii winu, musim mat osadeny len jeden disk, je to pravda? ak ano a podari sa mi nainstalovat win na ssd a dam naspat SSHD s povodnym winom, ako to bude bootovat? budem vediet naformatovat dodatocne cele SSHD ktore chcem len ako datovy disk? no a este posledna vec, vsimol som si ze tento novy book ma inak rieseny bios ako stare, mam tam na vyber medzi UEFI a LEGACY, docital som sa niekde ze podla toho mam nabootovat USB s instlackou na GPT alebo MBR, viete mi poradit ktore mam zvolit? pripadne co v biose povolit aby mi nabootovalo z USB instalacku
|