Zdravim, chcel by som poprosit o radu s problemovou instalaciou Win7 na novokupeny notebook s predinstalovanym Linpus Linux - systemom ktory samotny, ako som sa dozvedel, nema graficke rozhranie, a teda sa mi ho nepodarilo ani vobec "rozbehnut".
Ide o to, ze som si ako obvykle vytvoril pomocou Windows 7 USB DVD Download Tool bootovacie usb s Win7, pichol ho do portu, avsak po stlacani F12 mi nezobrazilo moznost vyberu bootovania z usb, len z HDD.
Nasledne som teda vyskusal v biose prehodit poradie zariadeni na bootovanie tak, ze som dal USB ako prvy a HDD uplne nadol, opat mi vsak USB nenacitalo.
Skusil som teda prepnut v nastaveniach bootovania aj moznost UEFI na Legacy, po com sa mi uz cez F12 zobrazili moznosti vyberu bootu - vratane USB - a instalacka Winu sa mi rozbehla...
...avsak len do chvile vyberu particie na ktoru chcem OS nainstalovat, pretoze pri kazdej z partici som mal hlasku, ze "System Windows sa neda nainstalovat na tento disk. Vybraty disk ma tabulku oblasti GPT."
V rozsirenych moznostiach som teda uvazoval ned formatovanim partici, alebo ich odstranenim - na jednom fore som si ale bohuzial precital, ze mam zvolit moznost odstranenia a nasledneho rozdelenia nanovo, co sa mi vsak nevyplatilo... :/
Klikol som na oddiely, dal som odstraniť. Zobrazil sa pri ňom nápis "nevyhradené miesto" xxx GB... Ikona Formatovat, i vsetky ostatne je vsak teraz neaktivna, neda sa na nu kliknut. Jedina moznost je ikona "Novy" Po kliknuti to ale tiez nic nerobi, iba po zadani velkosti particie vypise hlasku, "Za ucelom spravnej funkcnosti vsetkych sucasti systemu Windows moze system Windows vytvorit dalsie oblasti pre systemove subory" - dam tam OK a zase to nic nespravi...
Neviem si momentalne uz vobec poradit, hladal som na vsemoznych forach a weboch, skusal som cez bios aj vypnut Secure boot ako kdesi radili, neviem sa ale vymotat z tejto situacie, lebo nedokazem vytvorit ziadnu particiu kam by som win nainstaloval a zase ked prepnem z Legacy boot naspat na UEFI ako pise dalsia skupina ludi, vtedy mi pri bootovani vobec nenacita moznost bootu z usb, stale len z HDD, kde vybehne ten pinguin, ktoreho som za dnesne poobedie dokonale znenavidel.. :/
Takze nejake rady...? Vopred vdaka...