Zdravím. Potreboval by som rozbehať starší PC. Problém je v tom že je tam nefungujúca DVD mechanika takže boot z CD nieje možný.
Specifikácie:
základná doska : ASUS TUSL2 - C Award Bios v1012
Grafická karta :Inno 3D Tornado GeForce MX440 128MB
CPU: Intel Celeron 1,3GHZ OC na 1,6GHz
512MB RAM
HDD: Maxtor 80GB
Naprv som tam nainštaloval Windows 7 tak že som našeho normálneho PC pripoil ten HDD, naformátoval ho a šupol tam celú inštalačku Windows 7 a inštalácia prebehla v pohode len mi to robilo také zlé veci. Napr. stále mi vypisovalo že windows explorer prestal pracovať a tak to bolo a s mozzilou a s Google Chrome.
Ked som to tak spravil zase ale namiesto toho som tam šupol inštalačku XP, vypisovalo mi že chýba BOOTMGR súbor.
Preto by som prosil o pomoc bud ako to sprevádzkovať aby nabootovalo inštalačku XP z HDD normálne a ako vytvoriť ten spomínaný BOOTMGR súbor alebo nabootovať z USB ale keby bootuem cez USB tak by som tam šupol Chrome OS lebo je to vlastne len na internet, word a podobne. Podporuje mi vôbec ten bios bootovanie cez USB? Nevyznám sa v tom ale do biosu chodím pomerne často tak tam aký taký prehľad mám. Mám tam na výber bootovania medzi:
1. Removable Device (Legacy Floppy, LS-120, ZIP, ATAPI MO)
2.Other Boot Device (SCSI boot device, INT18 Device Network)
3. ATAPI CD -ROM (Optiarc DVD RW AD-511) nefungue (nenačíta CD ani DVD vôbec)
4. IDE Hard Drive (Maxtor 6Y080L0)
Potrebujem presne vedieť že čije možné vôbec nabootovať z USB, ak áno tak čo mám nastaviť na Removable Device a potom či mám nahrať na boot USB *.ISO súbor alebo rozbalené ako keby tam dám inštalačné CD. Ak nie tak čo mám spraviť aby mi nevypisovalo že chýba BOOTMGR súbor (press CTRL+ALT+DELETE to restart) keby to chcem z HDD nabootovať ako inštalačku.
dík