Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 14 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 10.07.07 Prihlásený: 10.08.16 Príspevky: 128 Témy: 40 | 40 |
Ahojte. Neviete mi poradit? Mam HP pavilion dv6500 a mam tu vistu. chcem nainstalovat XP ale pri instlacii nenaslo disky. Tak som si siel vypnut SATA v biose a tu aj hla: bios Phenix - neviem to najst. Hladal som a nic. Nestretli ste sa niekde s niecim takym, alebo ako to spojazdnit? dakujem za kazdu odpoved.
|
|
Registrovaný: 31.08.07 Prihlásený: 27.03.15 Príspevky: 1800 Témy: 153 | 153 Bydlisko: Komárno |
tak lebo Windows XP neobsahuje Sata ovladace musis si ich don integrovať.
_________________ Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš. Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica) Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí. život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať. Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať |
|
ano, ale kde ich vypnem, ked v biose som to nenasiel?
|
|
Registrovaný: 31.08.07 Prihlásený: 27.03.15 Príspevky: 1800 Témy: 153 | 153 Bydlisko: Komárno |
a co chces vypinať?
_________________ Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš. Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica) Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí. život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať. Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať |
|
ano, ale kde to nastavim? V biose som nenasiel o sata ani zmienku.
|
|
no ale napis co ccnes nastaviť lebo nechapem ta
|
No chcel by som nastavit: Sata - ignorovat
|
|
a to preco ak možem vedieť?
|
Registrovaný: 29.03.09 Prihlásený: 16.11.24 Príspevky: 4063 Témy: 120 | 120 Bydlisko: Banská Byst... |
instalaciu OS v tvojom pripade by som zvolil do ruk odbornika ak nechces z instal OS urobit vacsi problem ako sa moze zdat.
vychadzam z toho ze nemas sajnu co su ovladace k XP a aky je rozdiel z ich integraciou v OS vista. fakt usetris si nervy.
_________________ Lenovo Thinpad Yoga T570 win 1O pro Mobil: Apple Iphone 12 pro 256 GB |
|
To by som si rad, ale nemam to komu dat.
Vlastne uz jeden komp som tak robil, len teraz mam problem s tym, ze v biose v System configuration - nemam ako pisal dsljohn - moznost dat ignorovat Sata ovladace. Mam bios: PhoenixBIOS a HP pavilion dv6500.
Kde to v nom najdem, ak ste sa s nim uz stretli.
|
|
no ako pisal Cataclysm radsej to daj odbornikovy.
Kedže Windows XP je pomerne už stary system v obdoby ked ho vidavali bol len pre paralelne ATA disky kedže tieto ovladace su v instalacke nie je problem instalovať kežde zivot siel dalej a tak isto aj vyvoj vznikol SATA tie vsak už vo WWin XP instalacke nie su, takže si ich priamo do instalacky windowsu treba integrovať.
dufam že sa nemylim
|
mate pravdu, sekam na to.. diky a pekny den .. obom
|
|
Registrovaný: 27.12.07 Prihlásený: 17.02.16 Príspevky: 5446 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Opičí ostro... |
. HP Pavilion dv6500 and dv6600 Maintenance Manual and Service - strana 92
1.Press <F10> to enter setup
2.System Configuration menu - Enhanced SATA support ( select models only) Enable/disable enhanced SATA mode - nastaviť disable
- toto môže byť problém
3.Boot Options - CD-ROM boot―Enable
Uložíš F10 alebo stláčaš ESC až sa dostaneš do hlavného menu, tam bude Exit > Exit Saving Changes potvrdíš "ENTER" . Vložíš CD do mechaniky a pokračuješ podľa inštrukcií na obrazovke .
Ale je tu jeden veľký problém a to sú ovládače na XP, ktoré možno nezoženieš, pretože neexistujú. Neviem prečo ti vadí Vista...
|
|
Registrovaný: 02.11.07 Prihlásený: 03.10.13 Príspevky: 58 Témy: 15 | 15 |
preinstaluj podla vyssie uvedeneho navodu....
a ked, "tak silno" chces xp, tak bez tych ovladacov sa aj zaobijdes...cakaj trochu nizsi vykon HDD, ale podla mna to vyriesi tvoj problem:)
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 14 ] | |
|