Zdroj starý mám tiež Seasonic g series 650W ale nechcem rizkovať že má 8 rokov a že by sa náhodou nejako pokazil. Tak som sa rozhodol pre nový keďže bude aj doska nová aj procesor a aj ramky. Akurát grafika ostane zatiaľ stará. SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 590 Special Edition 50th Aniversary. Na full hd zatiaľ by to malo stačiť aby hry išli na celkom dobré detaily. Aj keď má veľkú spotrebu grafika ale na občasné hranie postačí určite ešte. Možno neskôr zoženiem nejakú pri ktorej nebude taká spotreba. Asi už ten i5 CPU bolo na čase vyměnit za AMD 5, určite to tej grafike pomôže aspoň trochu. Snáď som dobrú kombináciu komponentov zvolil a všetko bude dobre šlapat? Aký Windows by ste kúpili na túto dosku win 10 alebo win 11. Asi radšej Win 10. A neskôr mám čas možno prejdem na win 11. Ďakujem
ak si na obmedzenom budgete tak takyto upgrade je vcelku fajn : určite skus ale vymeniť aj grafiku - svoju by si mal dokazať predať za 100 euro a ako som pisal v predošlej teme za 190-220 vieš poriešiť grafiky ako rtx 2060s/2070 , ktore su vykonom uplne niekde inde a vyde ťa to 100 euro takato vymena .
_________________ PC: cpu: ryzen 5700x , mb: ASUS TUF GAMING B550-PLUS WIFI II , cooler: DeepCool AK400 , memory: 2x16gb Kingston FURY renegade black 3600MHz cl16 vga: Asus Dual RTX 2070 SUPER EVO OC , psu: EVGA 600 GD , ssd: Crucial P3 Plus 1TB NVMe , case: Fractal Design Focus 2 Black Solid , headphones: Beyerdynamic MMX 100 , Audio-Technica ATH-M20x sound card: Creative Sound BlasterX AE-5 Plus , monitor: MSI Optix G241 , operating system: windows 10 PRO
Ďakujem Páni. Všetko mi už prišlo okrem zdroja (mal mi prísť piatok). Tak dneska som to poskladal aj so starým zdrojom a nainštaloval windows 10 a aktivoval. Skúšal som konvertovať film cez handbrake a pri záťaži cpu na 100 % sa teplota držala okolo 53 stupňov. Cez (Amoury create) som to pozeral. V biose som nič nenastavoval. Zaplo sa to dal som F8 a nainštaloval systém. Keď príde zdroj nový niekedy ho vymením. Snáď bude oveľa menej počuť. Tento Seasonic 8 ročný je už od novoty taký cvrček menší. Akurát tuším ramky idú na 2400 Mhz ale asi by sa dali dať aj na 3200 Mhz alebo ich nechať takto ako sú. Zatiaľ v pohode to vyzerá.