Zdravím mám taký menší problém. Už dlhší čas mi hneď po startup windowsu sa začne procesor taktovať na maximálne turbo boost hodnoty 3.8-3.9Ghz... Využitie procesora je pritom 17-30%.. i7 je namontovaná v MSI H87M-G43 zo stock chladičom ale tak isto aj na vodnom som mal ten istý problém... nebolo by to až také zlé do kým som nepreinštaloval na win 7 PRO 64bit .. po nainštalovaný všetkých driverov som mal problém v hrách pričom mám celkom výkonnú GTX680lighting, nahodil som nový bios taktiež gpubios žiadna zmena .. myslel som si že po preinštalvaný to bude lepšie kdež to opak všetko sa zhoršilo. Preto žiadam o pomoc či je to softom alebo základovku nedaj bohu i7mičkou .. oba komponenty sú v záruke.. prípadne by som reklamoval, nikdy netaktované
a prečo ti to tak prekáža? mne tiež CPU pri štarte ide iba na maximálnej frekvencii a potom po paru minút klesne na minimum nepoviem keby využitie ale frekvencia
_________________ PC1MB MSI Z170A GAMING PRO CARBON CPU INTEL i5-6600K RAM Kingston HyperX DDR4 (4x4GB) 2133 MHz GPU SAPPHIRE RX 580 NITRO+ 8GB HDD WD Blue 1TB 64MB SDD Samsung SSD 850 EVO 250GB Cooler Silentium Fera 3 + Corsair ML120 PRO LED BLUE PSU EVGA SuperNova 550W G3 CASE Zalman Z9Plus Monitor BenQ RL2755 WIN Win10PRO