M0f0 píše:
shiro, ale ked mas zenu/frajerku na materskej, tak vyvolava ona kamaratkam/matke/tebe, nie ty jej, akurat to musis platit a vtedy jej radsej zaplatis neobmedzene volania a mas pokoj
holka ma takmer celu rodinu v orangi, takze toto je vyriesene
Mozu kecat cez FB, ten nic navyse nestoji a nic dalsie netreba riesit, kedze internet mame doma tak ci tak.
Nebude si jednoducho moct dovolit dakam vyvolavat za extra prachy, pretoze to nebude z coho platit. Decko zozerie vsetky $$ navyse.
Bud budes nadmerne telefonovat alebo umres hladom, vyber si
M0f0 píše:
a pokial sa mam prisposobat ja zariadeniu, tak si ho nekupim, hlavne ked je na trhu zariadenie ktore splna moje poziadavky ovela lepsie
Ano, aj to je jedna z moznosti.
mirom píše:
Shiro nenapadlo ta ze kazdemu moze vyhovovat nieco ine? Ze nie kazdy ma potreby ako ty? Ze nie kazdy ma nazory ako ty?
Pre krista nechaj ludi dychat, nech sa rozhodnu ako chcu, co ta je po tom? Preco sa nasilu snazis kazdemu napchat svoje nazory?
Vyskakujes a pritom necitas co som napisal vyssie:
Nemam potrebu dakomu vnucovat svoj nazor ci hovorit ako ma kto pouzivat svoje veci. Veci co pisem, pisem preto, aby sa ludia zamysleli nad tym, ako danu vec pouzivaju, vid popis mojho principu nizsie.
Dostavame sa opat k tomu, ze aj ked si vyrobca telefonu zmysli.... --zvysok sem davat nebudem preskroluj si o par postov vyssie.
Spartan.Ex píše:
Ako som písal, ludia nechcú postupovať logicky, prispôsobovať sa a šetriť, ludia to chcú používať bez obmedzení. Ak sa uplatní tú "logika" už pri výbere zariadenia a nekúpia si napríklad 16GB iP SE, ktorý existuje iba preto, aby obhájil cenu 64GB verzie (prečítaj si nejakú knihu o psychológii nákupného správania, ak nevieš čo myslím).
Ludia majú proste rôzne preferencie a keby všetci rozmýšlali ako ty, zasekli by sme sa niekde pri Nokii 3310.
Ked si kupim feliciu, nemozem ocakavat pohodlie a vykon porsche. o tom je cely tento princip. uz som to pisal.
A ked ludia na to kaslu, tak nemaju co pindat. Pretoze sami si za to mozu. Vedia do coho idu, poznaju moznosti zariadenia. To zariadenie sa s nimi dohadovat nebude, ani nijak inak vyjednavat. Proste zahlasi "plna pamat" a bodka, donatacal/dofotil si. Ludia sa vtedy musia prisposobit. Na to maju hlavu, aby si to zrovnali a rozmyslali. Ked sa im nechce, vyzeru si to.
Alebo ako si pisal, kupia si fon s vacsou pamatou.
SamerLp píše:
No lenže je trošku choré platiť za verziu 64GB ktorá je u iphone o 100€ drahšia keď normálne pamätovku kúpiš úplne lacnú. A taktiež neviem prečo iphone už nezačne robiť mobily s možnosťou pridania pamäťovky,
Suhlas, apple je v tomto riadne predrazeny. Teraz som cital ze rozdiel medzi 16 a 64Gb cipom v iPhone SE je vo vyrobe 10usd.
No pokial viem, pamatovka v apple nikdy nebude. Je to kvoli bezpecnosti - sifrovanie filesystemu kvoli touch ID alebo PIN kodu do telefonu.
Takze pripadnu kartu by si nikde okrem mobilu nenacital, lebo sifrovanie. A rozbijat to nebudu len kvoli tomu aby si mohol pouzivat nechranenu pamat. kartu -> bezpecnostne riziko. A druha vec - apple nedokaze potom garantovat ze karta bude vzdy tak rychla ako je treba a telefon kvoli pomalemu ulozisku nelagoval. Ked tam strcis microsd class 2 sracku, tak to isto rychle nebude...a duplom nie pre 4k video ci ine dnesne vymozenosti co tam pchaju.