Ako to myslis ?
Ked pouzijes digitalny zoom, tak samozrejme ze je fotka horsia.
Resp to je to iste ako ked zoberies len cast fotky (vyrez) a zvacsis to na rozlisenie celej povodnej fotky. Toto robi digitalny zoom. Preto sa neoplati ho zapinat, pretoze toto sa da spravit aj neskor na PC a pouzit lepsiu interpolacnu metodu.
Ja mam kompakt od SONYho
DSC-W30
Som maximalne spokojny, je to malicky fotak, ma maximalne prehladne, intuitivne a ryxle menu a pohodlne ovladanie. Jedina vec co ma stve je ten otocny menic rezimu, sa stane niekedy ze sa ho len trosku dotknem a ono to zareaguje zmenou rezimu, teda netrea ho ani otocit o jednu polohu staci sa ho doslova dotknut.
Baterka vydrzi tolko, ze v pohode zaplnim 512MB kartu a este by som mozno stihol zaplnit aj dalsiu.
Mal som moznost fotit na viacerych Cyber-Shotoch od starsich az po najnovsie a musim povedat ze ovladanie bolo na vsetkych super, intuitivne a pohodlne a aj kvalita fotiek bola vynikajuca a to aj na starsich 3Megapixeloch, nebolo vidno ziadne vyrazne sudkove skreslenie, tmavsie rohy ani ziadne ine vyrazne skreslenie objektivu alebo ine.
Cena je mozno o nieco vacsia ako u konkurencie, ale ak by som teraz mal kupovat kompakt tak zas si kupim nejaky od SONY.