Zdravím, tak hlavná otázka je položená v názve, takže teraz omáčky, aj keď tuším, že odpoveď bude asi nie.
Mám dve domáce kiná, staré LG LH-C6231 a "nové" LG DH4530T.
Chcel by som pozerať film na notebooku napojenom na projektor a získať aj 5.1 zvuk. Lenže ani notebook, ani kiná nemajú optický konektor. Potom som zistil, že hdmi by to mohlo zvládnuť. Jeden problém ale je, že v hdmi v ntb je už napojený projektor. Je pravda, že USB C prenáša obraz? Potom by som mohol kúpiť kábel USB C - HDMI a projektor napojiť cez to, a ostal by teda voľný hdmi na ntb. Staré kino ale pochopiteľne nemá hdmi, no potom som zistil, že ani nové. Má iba hdmi VÝSTUP, vstup nie.
Takže. Vlastne nie je možné z ntb dostať 5.1 zvuk do týchto kín? Mám na mysli kadejaké redukcie, alebo externé zvukové karty atď. Scart napríklad nepodporuje 5.1? Že či nie je nejaký kábel HDMI-scart, alebo ja neviem, už som z toho zúfalý. Jediná možnosť ako si vychutnať 5.1 zvuk je pozerať priamo v kine na DVD, alebo cez USB, lenže som zistil, že kino neprehrá HD rozlíšenie. Takže teraz buď pozerám s dobrým obrazom na projektore no so stereom, alebo s dobrým zvukom na kine no s hnusným obrazom
Tu sú konektory nového kina. Okrem nich má ešte USB a 3,5mm jack.
A tu je staré kino:
![Je možné do tohto preniesť 6-kanálový zvuk z PC? Je možné do tohto preniesť 6-kanálový zvuk z PC?](https://www.njuskalo.hr/image-bigger/kucno-kino/lg-dvd-cd-vcr-receiver-lh-c6231-slika-70786758.jpg)
Fotky nie sú moje, ale sú to úplne tie isté kiná ako mám ja.
Dúfam, že je to zrozumiteľné, ak nie tak sa pýtajte.
Vďaka za rady.