Ahojte,
chcel by som Vas poprosit o radu.. cely moj problem zacal s tym, ze by som rad vylepsil grafiku na 4070 super alebo 4070 ti
davno, pradavno pred prichodom deti som sa celkom zaujimal o hardware a travil x hodin taktovanim.. momentalne som uz teda par rokov mimo problematiky, no chcel by som si spravit radost aspon s novou grafikou a skusit si najst cas minimalne na noveho stalkera, alebo konecne sa dostat k cyberpunku.
takze moja momentalna zostava je
MB: Z390 AORUS ULTRA-CF
CPU: i7 9700K @5,0 + Fractal Design Celsius S36
RAM: HyperX 32GB KIT 3200MHz DDR4 CL16 Predator
GPU: MSI ARMOR 1080 ti
PSU: EVGA 750 G2
CASE: FD Define R5
MONITOR: 34" Dell AW3418DW Alienware
vsetky tieto kompomenty maju tak cca 7 rokov a najradsej by som nic nemenil okrem grafiky.. no bojim sa, ze toho asi bude viacej aby mi procesor nebrzdil grafiku. tu dam trosku OT, oplati sa priplatit za 4070 ti pri rozsliseni 3440x1440 ?
ale spat k CPU, prosim o radu do coho ist..kedysi som bol velkym fanusikom intelu z dovodu OC..dnes uz na to nie je chut ani cas..travit testovanim stability xxx hodin.. preto mi vobec nerobi problem ani amd a s mojim soketom sa uz asi nemam kam posunut..
takze pokial si myslite, ze moja zostava utiahne novu gpu spravili by ste mi velku radost, ale verim, ze mi skor dobre poradite ako neminut nasilu kopu € a nasmerovat ma na dostacujuci procesor.
Samozrejme som si nieco skusil uz aj popozerat a presmiroval som trosku aj toto forko.. a vysiel mi zatial procesor ryzen 7 5700X3D.. no ale aj tu som nasiel kopec postrehov o tom, ze sa jedna uz o strary soket a skor by sa uz malo ist do AM5.. no ja pocitam s tym, ze dalsich 7 a viac rokov urcite neplanujem nejaku zmenu a na tych par hodin co si najdem pri rodine na hranie nepotrebujem TOP zostavu.. staci aby som si ten ukradnuty cas stravil s dobrym zazitkom z hrania
vopred vsetkym dakujem za rady nech uz budu akekolvek
Harry