Zdravím
Dávnejšie došiel za mnou kamarát, že mu odišiel HDD WD15EARS. Nevyzná sa do PC, a tak nikdy nerobil zálohu a ani nemal druhý disk v RAID lebo všetko čo na ňom bolo, bol jeho život s fotkami a dokumentami. Núkal mi peniaze za opravu, a vedel som ako sa cíti, ale aj tak som sa rozhodol, že ho opravím na svoje náklady.
Samotný disk sa rozbehne, ale nikdy ho PC nedetekuje a tak som objednal z Číny celkom 3x PCB a pomocou horkovzdušnej pištole preletoval BIOS na nové PCB. Neúspešné. Keďže zas ale 1 doštičku som zmrvil už len pri odoberaní starého čipu, tak počet celkových pokusov s úspešným preletovaním sú 2. Zvažujem ešte raz kúpiť doštičku a skúsiť to dať urobiť nejakej firme.
To ale prečo zakladám toto téma je z toho dôvodu, či sa nenájde niekto s diskom WD15EARS, WD20EARS, WD20EURS. Resp. doštička pre tieto disky je: 2060-771698-002 Že by mi svoj vadný disk poslal a ja by som použil PCB, alebo by som dorazil osobne za ním a on by mi na svojom funkčnom WD disku požičal na PCB aby som si u neho prehodil dáta. Alebo akákoľvek iná alternatíva.
_________________ Herné PC: Skrinka: Acer Veriton 2005; Základná doska: ASUS P8Z77-M PRO; Procesor: Intel i7-3770K; RAM: 32GB 1866MHz Kingston HyperX Fury; Grafická karta: nVidia GeForce 9800 GT; Zdroj: Fortron Blue Storm II 500W; HDD: WDC WD800-JD |