pred rokom som dokončil prvú úroveň šperkovania svojho kompu. čipset vtedy dostal celkom pekného zalmana so stĺpčekmi a veril som tomu že to postači. Nestačilo
Pred asi dvoma týždňami som zakúpil heatpipe chladič. Ked som starý chladič dával po zhruba roku dole prekvapila ma jedna velmi zaujímavá vec. Keramická časť chladiča absorbovala velkú časť teplovodivej pasty ktorá tam bola nanesená. čip to proste vypil ako špongia... trvalo to cca rok čo tam tá pasta bola daná prvý krát
zistil som to až ked som zoškraboval dole zbytky pasty a až potom mi došlo že to už nieje pasta, ale že drhnem o keramiku ktorá z pôvodnej čiernej farby ostala úplne hnedá ako nevypálená hlina.
teraz som naniesol novú vrstvu takže proces môže pokračovať dalej. čo je ale zaujímavé tak sa mi proces podarilo zopakovať na čipe sieťovej karty. pasta tam bola nanesená týždeň a je zrejmé že za tú dobu čip do seba ťekutejšiu časť absorboval zatial vo velmi malej miere - ale už pri porovnaní s inou rovnakou kartou je zrejmé že je čip menej čierny.
myslíte že takéto dlhodobé ošetrovanie (rádovo trvajúce rok) môže dodatočne zlepšiť vlastnosti starších keramických čipov?
(napríklad pamäťových či už na RAM alebo grafike...)