Tak je otázka, že čo považuješ za "Ďuro s.r.o.". Momentálne vidím v BA prac. ponuky v PHP od známych marketingoviek s megaveľkými klientmi, ale náplň práce je "skladanie" prezentačných webov vo wordpresse (resp. iné CMS). Ja momentálne pracujem v malej firme (5 programátorov) a robíme na 2 projektoch pre USA, kde máme tisícky requestov za sekundu alebo finančné transakcie v objeme 1 mega USD denne a backend je PHP+MySQL. A naša firma vyzerá na prvý pohľad práve ako Ďuro s.r.o. ... na prezentačnom webe firmy ani nemáme tie projekty v referenciách, lebo nie je čas to tam nahodiť
Spolužiak robí v takej marketingovke, zarába omnoho viac ako ja a teraz keď sa učil na štátnice, tak mi píše, nech mu vysvetlím rozdiel medzi LEFT a RIGHT JOIN
A v životopise by samozrejme vyzerala lepšie tá marketingovka (s projektami pre O2, ministerstvo XYZ atď.), než moje Ďuro s.r.o.
A k PHP a mumákom... jj to je pravda. Práve rozmýšľam, či sa mi finančne a kariérne nevyplatí radšej začať ako java junior. Ale javu viem len na úrovni školských projektov, som schopný niečo jednoduché poskladať v EE/JSP/JPA/Spring/Hibernate atď., ale vždy to beriem tak, že začať teraz s javou profesionálne, tak to sa posúvam o 2 roky dozadu, kedy som začal v prvom zamestnaní s PHP.