jedna sa o autokameru/g1wh/ je vnek 3,7v 250mah baterka-sluzi len na to aby sa video ulozilo po vypnuti zapalovania po 2 rokoch skoncila, uz neudrzi kamerku nazive tych 5sekund
dal by sa namuesto nej dat kondenzator? tym by odpadli problem v zime, teple(v aute je kludne aj 80C a to neznasa baterka dobre)? ak ano aky?
viem ze sa predava aj verzia g1wc ktora ma v sebe kondenzator namiesto baterky, ale nenasiel som nikoho kto by mi ju vedel rozobrat a povedat co za kondik tam je
Vysokokapacitný kondík stojí najmenej 10-krát viac čo by až tak neva - tušíš ako sa nabíja? Ak ho pripojíš - pre kamerku to bude TVRDÝ SKRAT "baterky" ak je to v skutočnosti akumulátorček - nemusí to kamerkarozdýchať. Tá baterečka - akumulátor bude stáť minimum. Ak to bola "jednorazová" baterka - s kondíkom si neporadíš nijako - odhliadnuc od toho, že sa nabije na nejaké maximálne napätie a pri odbere klesá k nule...
_________________ ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI II, AMD RYZEN 7 5700G, Samsung 970 EVO PLUS NVMe M.2 PCIe3 500GB,DIMM DDR4 32GB 3600MT/s CL16 (Kit of 2) 1Gx8 KINGSTON FURY Renegade Black Xiaomi POCO X3 6GB/128GB
Len tak pre predstavu - aby si dosiahol rovnaku kapacitu ako ma ten 250mAh akumulator, potreboval by si 243F kondenzator. Aj ked by pravdepodobne stacilo aj podstatne menej, stale by musel byt celkom velky, rozhodne podstatne vacsi ako ten akumulator (co je logicke, kedze kondenzatory maju ovela nizsiu energeticku hustotu). A vlastne by mensia kapacita nemusela az tak celkom stacit vzhladom na vybijaciu charakteristiku kondenzatora
Samozrejme - navyše by ho ofajal pokles napätia...
_________________ ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI II, AMD RYZEN 7 5700G, Samsung 970 EVO PLUS NVMe M.2 PCIe3 500GB,DIMM DDR4 32GB 3600MT/s CL16 (Kit of 2) 1Gx8 KINGSTON FURY Renegade Black Xiaomi POCO X3 6GB/128GB
tak tam vyskusaj vopchat nejaky 5V kondenzator, alebo dva paralelne ako na obrazku, samozrejme velky pozor na polaritu. Ked to tu kamerku vydrzi potiahnut pocas toho ukladania tak nevidim nejaky zasadny problem. Nesluzi ale ta baterka aj na zalohovanie casu/datumu alebo tak nieco?