Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 14 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 17.08.12 Prihlásený: 02.01.15 Príspevky: 94 Témy: 29 | 29 |
Kúpil som si knihu PHP6, MySQL, Apache vytváríme webové aplikace. Dostal som sa k stiahnutiu, inštalácii a konfigurácii Apache, PHP, MySQL lenže sa mi ich nepodarilo prepojiť ako je to v návode v knihe. Mám napríklad prepísať php.ini-dist alebo php-ini-recommended len na php.ini. Lenže ja v priečinku PHP (Stiahol som php-5.4.17) mám php.ini-development a php.ini-production. Prepísal som php.ini-development. Ďalej som tento súbor mal otvoriť a prepísať pár riadkov kódu, to som urobil. Ďalší problém nastal že som mal nakopírovať do System32 súbor libmysgl.dll lenže ten nikde nemám. Ďalaj som mal v složke apache upraviť httpd.confg to som urobil, lenže posledný riadok čo som mal pripísať bol LoadModule php6_module "C:\PHP\php6apache2_2.dll". Lenže opäť tento súbor nemám, kedže ani nemám PHP6, ktoré myslím ani neexistuje, pretože sa vrátila k 5.Ak sa teda nemýlim. Poradíte mi čo a ako? Alebo poskytnete nejaký kvalitný návod z netu a čo a kde stiahnuť? Ďakujem Vám za pomoc.
_________________ HP ProBook 4520s; CPU: Intel i5-480M 2,67 Ghz; GPU: ATI Radeon HD 6370M 1 GB; MB: Hewlett-Packard 1411; Chipset: IntelHM57 (IbexPeak-M DH); RAM: Hyundai DDR3 4GB (PC3-10600); HDD: Hitachi 500GB 7200RPM SATA-II; Zvuková karta: Axago ADA-X5; Reproduktory: Genius SW-G2.1 1250 GX Gaming; OS: openSUSE 13.1, 64-bit |
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
Ak pre to nemáš nejaký špecifický dôvod, použi už "hotový" server, ktorý nainštaluješ v podstate len pár kliknutiami, prípadne portable... Napríklad niečo takéto http://www.wampserver.com/en/
_________________ C#, PHP, ... |
|
Registrovaný: 17.08.12 Prihlásený: 02.01.15 Príspevky: 94 Témy: 29 | 29 |
Nainštaloval som wampserver zatial všetko funguje správe. Ďakujem Ti. A chcel by som sa ešte spýtať, či to má nejaké nevýhody oproti inštaláci PHP,Apache... jednotlivo a následne ich konfigurovať.
_________________ HP ProBook 4520s; CPU: Intel i5-480M 2,67 Ghz; GPU: ATI Radeon HD 6370M 1 GB; MB: Hewlett-Packard 1411; Chipset: IntelHM57 (IbexPeak-M DH); RAM: Hyundai DDR3 4GB (PC3-10600); HDD: Hitachi 500GB 7200RPM SATA-II; Zvuková karta: Axago ADA-X5; Reproduktory: Genius SW-G2.1 1250 GX Gaming; OS: openSUSE 13.1, 64-bit |
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
Ak to nechceš použiť ako normálny server, ale len pre lokálne prostredie, je to úplne jedno. Nevýhodu to má len v tom, že sa to nenaučíš robiť manuálne, čo by sa ti mohlo zísť, keby si niekedy chcel konfigurovať svoj server ručne..
_________________ C#, PHP, ... |
|
Registrovaný: 05.02.13 Prihlásený: 26.10.23 Príspevky: 59 Témy: 3 | 3 |
Možno pár dobrých rád na začiatok. Ak využívaš otváranie PHP pomocou <? tak treba povoliť short_open_tags
taktiež nie je na škodu zvýšiť max. limity pre upload, post atď.
|
|
Registrovaný: 17.07.11 Prihlásený: 29.12.20 Príspevky: 1516 Témy: 3 | 3 |
PepperSK píše: Ak využívaš otváranie PHP pomocou <? tak treba povoliť short_open_tags To by ale používať radšej nemal, takže bude lepšie zvyknúť si na <?php
_________________ Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám! |
|
Registrovaný: 19.03.07 Prihlásený: 25.12.24 Príspevky: 7076 Témy: 85 | 85 Bydlisko: BA |
Ako pise walter, vyhody/nevyhody by to malo len na produkcnom systeme, kde by si si WAMP o nieco tazsie vedel nastavit tak ako potrebujes. Inak pre teba aktualne ziadne, nakolko vacsina tychto serverov ma defaultne nastavenia.
_________________ Desktop: CPU AMD R7 1700x @ 3.85GHz | Cooling be quiet! Dark Rock Pro 4 | MB ASRock X470 Taichi Ult. | RAM 4x8GB DDR4 G-SKILL TridentZ RGB 3000 CL16-16-16-36 | VGA Powercolor VEGA56 + Raijintek Morpheus II | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR RM750X | MONITOR AOC Q3279VWFD8 | MOUSE HyperX Pulsefire FPS + Razer eXactMat | HyperX Alloy FPS Brown | HyperX Cloud | ARCH x64 & Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 16GB RAM, nv750, FHD IPS,Crucial M4 128GB | ARCH x64 & Surface Go 8/128 & Mobil: LG v40 ThinQ (2018) & SBC: Raspberry pi 0 | 3B+ & Headphones: Senheiser HD58X | AKG K551 + detachable cable mod | Linsoul TIN T2 | KZ SZN |
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
BX píše: To by ale používať radšej nemal, takže bude lepšie zvyknúť si na <?php Nejaký rozumný dôvod, prečo by to "radšej" nemal? Bežne to používame na našich produkčných serveroch a nie je s tým problém.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
No hlavne kvôli tomu, že <?php je štandard a <? je defaultne vypnuté. Že to máte na vlastných servroch je v pohode, pokiaľ to používate len tam a viete si ich sami konfigurovať. Ak ale človek napíše skript/aplikáciu a umiestni to na server, kde to povolené nie je a nevie to zapnúť (nemá k tomu prístup), tak čo? Až konečne príde na to, v čom je problém, hor sa do prepisovania každého súboru. A pri tom sa tomu dá tak jednoducho vyhnúť.
A tiež som počul niečo o tom, že sa to niekedy pletie s xml (pretože to tiež začína <?xml), ale to neviem, do akej miery (a nerád by som to zistil až u nasadenia aplikácie) Proste <?php je štandard a nevidím jeden rozumný dôvod, prečo by ti mali tri písmená naviac ublížiť.
_________________ Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám! |
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
Aj <? je štandard Bežne vo svojich kódoch generujem XML a nikdy som s tým nemal problém. Keby som niečo nemal používať len preto, že je to štandardne vypnuté/zapnuté, tak by som písal svoje kódy ako prasa. Prečo sa napr. ľudia snažia vypnúť direktívu magic_quotes_gpc, keď je na veľa hostingoch zapnutá a tým pádom (podľa tvojej logiky), je to štandard, ktorý by sa mal používať?
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
Na veľa veľa miestach sa dočítam, že sa odporúča používať <?php a nie len <?. A tí ľudia asi vedia, prečo to píšu. A vždy radšej budem veriť ľuďom, ktorí napíšu "píš tri písmená naviac, aby si sa vyhol problémom", než ľuďom, ktorí píšu "Mne za zatiaľ nič nestalo, je to v pohode, podľa mňa na tom nezáleží"
|
Odkáž na tých veľa miest Áno, keď nevie, čo robí, tak je lepšie písať <?php na začiatku, aby potom nehľadal, prečo mu kód na hostingu nefunguje. Ale tvrdiť, že niečo je štandard a niečo nie a niečo je horšie, než to druhé, to už zaváňa zavádzaním.
|
No tak to potom radšej začiatočníkov/amatérov naučím na bezpečnejšiu variantu (<?php), však? Sám si to teraz napísal, že "keď nevie, čo robí...". Nie každý je profík ako ty. Napríklad ani ja. A práve preto radšej používam tú bezpečnejšiu variantu
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina | |
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 14 ] | |
|