tak nieco som nakodil ale urcite to nebude ist ani neskusam zatial sa ucim tak skontrolujte mi do prosim niekto
popis najprv sa pripoji na databazu skontroluje spojenie ...dalej vytiahne posledny udaj z pola datum toto neviem ako napisat tak mi to prosim doplnte....odstranit pomlcky pretoze datum je ukladany vo forme napr 2009-12-30 23:50:08 a tak odstrani - a : a nahradi ich v podstate nicim to neviem ci bude fungovat potom otvori subor datum_txt na citanie kde us zadam hodnotu 0 nacita tuto hodnotu porovna s hodnotou v vytiahnutou z databazy porovna a ak je vecsia tak nastavi hodnotu datum_cookies do cookies na 1(nieco nove tam je) inak nastav 0 zatvori subor..otvori ho znova a zapise novy datum ...potom skontroluje datum_cookies a ak ma hodnotu 1 funkcia ces javascript action pre odkaz nastav po odkliknuti na 0 a href="forum" else obycajny odkaz do fora(nic nove)
Kód:
<script>
function getCookie(c_name)
{
if (document.cookie.length>0)
{
c_start=document.cookie.indexOf(c_name + "=");
if (c_start!=-1)
{
c_start=c_start + c_name.length+1;
c_end=document.cookie.indexOf(";",c_start);
if (c_end==-1) c_end=document.cookie.length;
return unescape(document.cookie.substring(c_start,c_end));
}
}
return "";
}
function setCookie(c_name,value,expiredays)
{
var exdate=new Date();
exdate.setDate(exdate.getDate()+expiredays);
document.cookie=c_name+ "=" +escape(value)+
((expiredays==null) ? "" : ";expires="+exdate.toGMTString());
}
</script>
<?php
$db_spojenie = mysql_connect("server", "meno", "heslo");
mysql_select_db("oskbudkovce");
vybrat posledny pridany udaj z databazy pre pole datum a priradit ho premennej $datum_db
$datum_db = str_replace("-", "", $datum_db);
$datum_txt = str_replace("-", "", $datum_txt);
$file = 'datum.txt';
$fp = fopen($file, 'r');
$datum_txt=fread($file, filesize("datum.txt"));
if $datum_db > $datum_txt
{
$value1 = '1';
setcookie("datum_cookies", $value);
}
else
{
$value0 = '0';
setcookie("datum_cookies", $value);
}
fclose($fp);
$fp = fopen($file, 'w+');
fputs($fp, $datum_db);
fclose($fp);
if $_COOKIE["datum_cookies"]="1"
{
echo "<input type='hidden' name='datum_cookies' value='0' />Fórum - <a href='odkaz_do_fora.htm' action='javascript:setCookie('clipboard',document.getElementsByName('datum_cookies')[0].value)'> nový príspevok</a>";
}
else
{
echo "Fórum - <a href='odkaz_do_fora.htm'>žiadny nový príspevok [pridať nový]</a>"
}
?>
...prosim opravte mi to a doplnte niekto ak viete (ucim sa)
// hm je to somarina pretoze pride jeden uzivatel odklikne link a textovy sa automaticky prepise a dalsiemu uzivatelovi uz vypise nic nove....sakravymyslite niekto nieco podobne mosno by to slo ces IP-cky automaticky ulozit IP adresu skontroluje ci us je v databaze ...do db pridat k nej datum a potom porovnat ci je starsi ako datum posledneho prispevku a tak nastavit hodnotu pri starsom datume navstevy na 1(je nieco nove) a pri odkliknuti linku hodnotu v db vynulovat pri danej IP...to by slo ale s IP-ckami som este nic nerobil
| Posledne upozornenie. Ak sa s tymi smajlikmi a divnyyym styyylom pisma neukludnis, dostanes BP. Ďuri