Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 18 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 19.11.07 Prihlásený: 15.11.08 Príspevky: 7 Témy: 4 | 4 |
Ahojte,este jedna otazka chcem sa opytat, či je nejaky program na konvertovanie formatu 16:9 na 4:3 ??? Diky
|
|
Registrovaný: 22.03.07 Prihlásený: 23.06.23 Príspevky: 2096 Témy: 15 | 15 Bydlisko: Bratislava V |
Mohol by si to špecifikovať? Ak chceš trvalú zmenu, použi Mediacoder, záložka picture - crop a aspect ratio. Trvalá zmena pomeru strán však znamená rekompresiu celého filmu.
Inak pomer strán možno samozrejme meniť aj počas prehrávania v závislosti od prehrávača. V zásade existujú dve metódy: letterbox (čierne pásy hore a dole) a pan&scan (priblíženie s orezaním krajov).
|
|
Ja chcem trvalu zmenu,aby som mohol pozerat DivX alebo DVD na TV obrazovke (4:3) bez čiernych pas. a bez orezania krajov...Diky za odpoved,skusim si stiahut odniekal ten program...
|
|
No uz mam program...ale ked to prepisem na 4:3 obraz je "stlačeny" teda npr. guľa vizera ako vajíčko:) Tkto som postupoval: PICTURE potom ASPECT RATIO-tam som klikol fajku a vybral som 4:3 a hore som dal PLAY
|
|
Registrovaný: 22.03.07 Prihlásený: 23.06.23 Príspevky: 2096 Témy: 15 | 15 Bydlisko: Bratislava V |
Keď nechceš orezané kraje ani pásy, jediné riešenie je takáto deformácia. Pomer strán jednoducho nepustí. Inak ešte vyber crop - crop to fit (orezané okraje).
|
|
Registrovaný: 19.11.07 Prihlásený: 15.11.08 Príspevky: 7 Témy: 4 | 4 | |
Ešte môžeš skúsiť MPEG4 modifier. Ten zmení pomer strán len v hlavičke súboru bez potreby rekompresie. Musí to však podporovať aj prehrávač.
|
|
Registrovaný: 10.06.07 Prihlásený: 29.10.13 Príspevky: 260 Témy: 71 | 71 Bydlisko: Úľany nad Ž... |
Potrebujem niečo podobné na dvd video.
Chcem to prerobiť na 4:3 tak aby som mal len stred obrazu 16:9 samozrejme s orezaním okrajov.
Potrebujem názov programu a ak je zložitý, tak aj návod ako to prerobiť.
_________________ Čo môžeš urobiť dnes, neurob ani zajtra a máš dva dni voľno. |
|
To zvládne každý dvd prehrávač. Dá sa to s DVDpatcherom, ale myslím, že obraz to roztiahne, nie oreže.
|
|
Registrovaný: 10.06.07 Prihlásený: 29.10.13 Príspevky: 260 Témy: 71 | 71 Bydlisko: Úľany nad Ž... |
br4n0 píše: To zvládne každý dvd prehrávač. Dá sa to s DVDpatcherom, ale myslím, že obraz to roztiahne, nie oreže.
Podľa mojich skúseností dvd prehrávač nevie priblížiť panaromatický obraz 16:9 na 4:3.
_________________ Čo môžeš urobiť dnes, neurob ani zajtra a máš dva dni voľno. |
|
Registrovaný: 26.08.07 Prihlásený: 21.05.08 Príspevky: 76 Témy: 2 | 2 |
MANIAC píše: Podľa mojich skúseností dvd prehrávač nevie priblížiť panaromatický obraz 16:9 na 4:3.
A preco by nevedel???? Zoom funguje jak u 16:9, tak u 4:3.
|
|
rik píše: A preco by nevedel???? Zoom funguje jak u 16:9, tak u 4:3.
Ak je DVD robené ako 4:3 bez ohľadu ako vypadá obraz filmu tak sa dá priblížiť na prehrávači až 10 násobne.
Ale ak je DVD robené ako 16:9 tak DVD prehrávač ho tiež dokáže priblížiť 10 násobne ale čierne pásy nezmiznú takže to prehrávač dokáže priblížiť len na 16:9.
To čo si písal neni blbosť, ale tak to dokážu približovať len softvérové prehrávače na PC alebo špeciálne DVD prehrávače vyššej cenovej kategórie.
Takže nič v zlom ale v prehrávačoch sa nevyznáš, minimálne čo sa približovania týka.
|
MANIAC píše: Ak je DVD robené ako 4:3 bez ohľadu ako vypadá obraz filmu tak sa dá priblížiť na prehrávači až 10 násobne.
Ale ak je DVD robené ako 16:9 tak DVD prehrávač ho tiež dokáže priblížiť 10 násobne ale čierne pásy nezmiznú takže to prehrávač dokáže priblížiť len na 16:9.
To čo si písal neni blbosť, ale tak to dokážu približovať len softvérové prehrávače na PC alebo špeciálne DVD prehrávače vyššej cenovej kategórie.
Takže nič v zlom ale v prehrávačoch sa nevyznáš, minimálne čo sa približovania týka.
Co toto taras za sprostosti??? To ta kto ucil tu ludi na verejnom fore klamat??? Preco by som sa mal vyznat do playerov, ked mam oci a takisto mi staci problematike rozumiet a nemusim pisat take klamstva ako ty? Ha? Si daj sprchu chlape, jak u 16:9, tak u 4:3 je obraz na DVD ten isty, t.j. 720x576, akuratze u toho 16:9 zaznamu na 4:3 TV mas letterbox hore a dole (ak si tak samozrejme player nastavis), ktory sa zoomom strati !!!! A obdobne u 4:3 zaznamu na 16:9 TV mas letterbox po stranach, ktory takisto zoom skryje !!!! A navyse je jedno, ci pouzijes zoom na DVDplayeri,alebo na LCD/Plazna, ci TV s digitalnym spracovanim obrazu.
|
|
Takže ja používam CRT TV 4:3 a prehrávače: Xbox 360 a nijaký lacný stolový DVD prehrávač.
DVD ktoré je robené(orezané) na 16:9:
Keď priblížim film na 3X zoom tak nestratím obraz hore a ani dole a vidím orezanie 16:9(samozrejme že stratím obraz aj po stranách) ale keď priblížim viac zoom tak už mi chýba obraz aj hore a aj dole ale tie pásy tam sú stále.
To že ty používaš nijaký eňo ňuňo DVD prehrávač ešte neznamená že každý DVD prehrávač dokáže to isté.
A to že je film 16:9 neznamená že je DVD robené taktiež na 16:9.
|
MANIAC píše: Takže ja používam CRT TV 4:3 a prehrávače: Xbox 360 a nijaký lacný stolový DVD prehrávač.
DVD ktoré je robené(orezané) na 16:9: Keď priblížim film na 3X zoom tak nestratím obraz hore a ani dole a vidím orezanie 16:9(samozrejme že stratím obraz aj po stranách) ale keď priblížim viac zoom tak už mi chýba obraz aj hore a aj dole ale tie pásy tam sú stále.
To že ty používaš nijaký eňo ňuňo DVD prehrávač ešte neznamená že každý DVD prehrávač dokáže to isté.
A to že je film 16:9 neznamená že je DVD robené taktiež na 16:9.
Co je toto za forum preboha? Moderatori kde ste??? Snad tu nebude nejaky maniac a ani nic podobne tvrdit, ze Xbox je jediny spravny DVD player? A v zapati, ked sam zisti, ze pohorel, tak pripusta, ze na mojom drahom Panasonicu to je mozne... Ach jaj, sopliaci, ktorym sa ani nepostavi, su aspon na forach..
|
|
rik píše: Co je toto za forum preboha? Moderatori kde ste??? Snad tu nebude nejaky maniac a ani nic podobne tvrdit, ze Xbox je jediny spravny DVD player? A v zapati, ked sam zisti, ze pohorel, tak pripusta, ze na mojom drahom Panasonicu to je mozne... Ach jaj, sopliaci, ktorym sa ani nepostavi, su aspon na forach..
Preboha, ved ty ani nevieš o čom píšem.
Nepísal som že Xbox 360 je jediný správny player.
A už dávnejšie som písal že prehrávače vyššej cenovej kategórie to dokážu a nie preto že som pohorel.
Nauč sa čítať a moderátor by sa naozaj hodil pretože tu nadávaš na návštevníkov tohto fóra.
|
MANIAC píše: Preboha, ved ty ani nevieš o čom píšem. Nepísal som že Xbox 360 je jediný správny player. A už dávnejšie som písal že prehrávače vyššej cenovej kategórie to dokážu a nie preto že som pohorel.
Nauč sa čítať a moderátor by sa naozaj hodil pretože tu nadávaš na návštevníkov tohto fóra.
Pocuj, ty si tvoje tvrdenie nijak nedokazal, dokonca sam sa vyvracias a potvrdil len moje. O com je tato debata? Sopliak nie je nadavka, ty si si dovolil mna prvy obvinit, ze sa do playerov nevyznam, to je zase urazka. Sopliak jeden, nauc sa aspon komunikovat a ked uz zacnes, tak si nieco aspon o tom precitaj.
|
|
Ešte schválne som tam napísal: Citácia: minimálne čo sa približovania týka aby si si nemyslel že ta úplne urážam. A rozhodne si sám nevyvraciam tvrdenia pretože ako som už písal: Citácia: To čo si písal neni blbosť, ale tak to dokážu približovať len softvérové prehrávače na PC alebo špeciálne DVD prehrávače vyššej cenovej kategórie.
A tú debatu si začal ty a nie ja. Ja som sa ti len snažil vysvetliť že nie každý DVD prehrávač dokáže približovať obraz 16:9 na 4:3 a preto zháňam ten program na orezávanie videa.
PS: Nie som sopliak. A neviem ako to môžeš tvrdiť keď ani nevieš o čom je debata.
//edit Dzin: Prosím o vážení slov v diskusích, slušně a věcně!, promazán OT. Dekuji
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 18 ] | |
|