.NET a ASP su dnes co sa tyka web-u ta ista technologia.. aj bez jQuery spravis vsetko co sa tyka web-u, len komplikovanejsie..., existuje kopa webovych technologii, niektore ti mozu sadnut niektore nie, v niektorych spravis jednoduche veci rychlo a lahko, v niektorych sa trapis, ak ta to nestrasi a mas cas, tak skus aj ine jazyky a framework-y.., ja som okrem zopar php frameworkov poskusal ruby on rails, python flask a nakoniec som skoncil pri python django, ak nemas cas, tak kludne ostan pri php+laravel v principe o nic neprides (aj ked mne osobitne sa lepsie kodi v "krajsich" jazykoch ako su ruby/python..), co sa tyka JS stranky tiez sa oplati experimentovat ak mas dostatok cas-u, tam sa da vyskusat jazyky ktore sa kompiluju do JS ako napr. CoffeeScript alebo TypeScript, aj ked tam ide hlavne o syntactic sugar.., daju sa poskusat JS framework-y ako napr. angular (niektore veci ako generovanie html, data binding alebo form validacia sa tam robia ovela jednoduchsie ako v cistom jQuery).. pripadne sa da experimentovat s moznostou zdielat kod beziaci na serveri a v browser-i aku ti umoznuju napr. dart alebo node.js...
podla mna sa oplati poskusat vselico kym mas dostatok volneho casu (napr. popri skole) ale koniec koncov sa oplati vybrat si jednu sadu nastrojov a tu sa naucit do detailov nech mozes potom posobit profesionalne.. (ci uz na pohovoroch, alebo tym, ze projekt dokoncis rychlo lebo ta netrapia framework specific problemy ktorych riesenie zaberie hodiny alebo tym, ze ked po tebe niekto dostane spravit upravy na projekte tak mu z tvojho kodu nepride zle
)